La recollida d’oli domèstic usat al Berguedà dona diners a una entitat social de la comarca

Grup Horitzó ha rebut aquesta setmana un donatiu provinent dels diners generats en la recollida d’oli al Berguedà. El conseller comarcal de Territori i Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, i Marta Freixa, com a representant de Containers del Berguedà, han fet entrega del xec a Jordi Garcia Petit, president de Grup Horitzó.

Inicialment, Consell Comarcal i Containers del Berguedà havien acordat que es destinaria el 7% dels beneficis obtinguts en la recollida a una entitat social de la comarca. Malgrat tot, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el conseller Francàs, finalment s’han recollit pocs litres d’oli i, això, fa que el cost del tractament sigui superior als beneficis que en deriven i que, per tant, no hi ha beneficis.

Sigui com sigui, s’ha decidit fer un petit donatiu a una entitat social (en aquest cas, Grup Horitzó), atès el compromís que l’ens i l’empresa van assumir en el moment d’implantar la recollida d’oli a la comarca. Francàs, però, confia que la recollida vagi a més en els propers anys, de manera que es puguin generar beneficis. A més, ha assegurat que es manté la ferma voluntat del Consell i l’empresa de recollida de destinar un 7% dels beneficis a una entitat social.

45 contenidors repartits per la comarca

La recollida selectiva d’oli domèstic utilitzat en els municipis del Berguedà va començar fa uns mesos. Des d’aleshores, hi ha 45 contenidors repartits en diferents municipis de la comarca que serveixen perquè els ciutadans hi puguin dipositar lliurement el seu oli, en ampolles de plàstic.

Aquesta iniciativa redueix la contaminació de l’aigua i minimitza la repercussió sobre el canvi climàtic, ja que la transformació d’aquest residu en biocombustible redueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle. I, a banda, gràcies a l’acord entre el Consell Comarcal i l’empresa Containers de Berguedà, la recollida d’oli també reverteix en les entitats socials de la comarca.