El grup SABER inicia una campanya per acostar el drama dels refugiats a les escoles del Berguedà

El Grup d’Educació SABER del Berguedà, amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà i el Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà, ha iniciat aquesta setmana una campanya per encoratjar les escoles a reflexionar i debatre sobre el drama humà de les persones refugiades a Europa.

Aquest dimarts, dia 30 de gener, es va celebrar el Dia Escolar per a la No Violència i la Pau, una jornada que, segons el Grup d’Educació SABER, era una bona oportunitat per “començar a treballar un tema tan proper al Berguedà, que és una comarca d’acollida”.

L’associació ha preparat contes, jocs i dinàmiques que ajudin a les escoles a “entendre millor les causes i conseqüències de les guerres, la manca d’oportunitats i la vulneració extrema dels drets humans”. El seu propòsit és engrescar els centres educatius de la comarca perquè utilitzin tots aquests recursos: “Volem que els alumnes es preguntin per què els interessos econòmics prevalen per damunt les necessitats reals de les persones i, per damunt de tot, volem que reflexionin sobre què podem fer, tant individualment com en el nostre àmbit local, per transformar aquesta situació d’injustícia”.

Tots els membres de la comunitat educativa, tant formal com informal, poden visitar el web del grup SABER, on hi trobaran diverses propostes educatives per utilitzar amb el seu alumnat o usuaris. A banda, el grup SABER compta amb un equip de voluntàries disposades a desplaçar-se als centres per impartir alguns dels tallers que s’hi proposen. Es pot contactar amb l’associació a través del correu electrònic grupeducaciosaber@gmail.com.

IMAGE 2018-01-27 14_14_13

IMAGE 2018-01-27 13_12_21

IMAGE 2018-01-27 13_12_48

IMAGE 2018-01-27 13_12_31

IMAGE 2018-01-27 13_12_40