Borredà denuncia tres incidències greus en el servei de cobertura en el darrer mes i mig

Segueixen els problemes de cobertura a Borredà i Sant Jaume de Frontanyà, els dos municipis del Berguedà que haurien de rebre el senyal del repetidor de Puigdon, a Alpens (Ripollès). L’alcalde de Borredà, Joan Roma, va portar la problemàtica al Consell d’Alcaldes d’aquest dimarts i va lamentar que les deficiències s’arrosseguen des de fa prop de 12 anys. Roma va aprofitar l’ocasió per demanar empara al Consell Comarcal, que s’ha compromès a treballar per resoldre els problemes.

Els darrers mesos han estat un calvari per als habitants de Sant Jaume i Borredà. Segons va explicar Roma al Consell d’Alcaldes, en el mes i mig que portem de 2018 ja hi ha hagut tres incidències greus, la qual cosa ha propiciat molts dies de manca de servei total. “No es pot pagar per un servei que no es dona, o es dona precàriament”, reivindica el batlle en un comunicat.

Roma va parlar en la trobada d’alcaldes dels “prop de 12 anys de constants deficiències i de la multitud de queixes, denúncies, peticions, entrevistes o exigències”. Les gestions, tant de particulars com d’administracions, han anat des de peticions directes a la Direcció de Telefònica a Catalunya, així com també a  la direcció estatal. També s’han fet arribar queixes als alts òrgans de la Generalitat de Catalunya i s’ha concertat visites a Barcelona o rebudes d’alts càrrecs als municipis afectats. Però no hi ha hagut manera de resoldre els problemes de cobertura.

El problema principal és a l’antena de Puigdon. Funciona amb combustible i, per tant, quan s’acaba, deixa d’emetre senyal. Fa uns mesos es va arribar a la conclusió que un altre dels problemes eren els robatoris que patia la zona del repetidor. Per això, la delegació del Govern a la Catalunya central va acordar amb l’empresa el reforç de la seguretat a Puigdon. Les mesures van ser positives durant uns mesos, però amb el pas del temps les deficiències van tornar a aparèixer.

Els batlles afectats tenen clar que la solució ha de ser definitiva i passa per instal·lar una antena a Puidon que funcioni amb electricitat, i no pas amb combustible. D’aquesta manera, no s’hauria de patir per possibles robatoris a la zona.

David Font agafa l’encàrrec

El president del Consell Comarcal, David Font, era al Consell d’Alcaldes i es va comprometre a treballar per resoldre les deficiències. D’aquesta manera, l’ens comarcal es convertirà en un nou intermediari per seguir fent pressió a la companyia. Davant aquest compromís, Roma confia “veure resolta una problemàtica que fa massa anys que dura i a la qual no se li veu una solució definitiva”.