El Consell Comarcal crea una línia de crèdit d’un milió d’euros per facilitar la liquiditat dels ajuntaments

El Consell Comarcal del Berguedà obrirà una línia de crèdit d’un milió d’euros per facilitar la liquiditat dels ajuntaments de la comarca. Aquest és un dels punts que contempla l’avantprojecte del pressupost del 2018. Aquest dimarts, en la trobada d’alcaldes del mes de febrer, a la Quar, el president del Consell, David Font, va informar als batlles i batllesses de les principals partides previstes per aquest any. L’aprovació definitiva, però, no serà fins a finals d’aquest mes.

En certa manera, gràcies a la línia d’un milió d’euros per als ajuntaments, el Consell guanya un nou servei i pretén millorar en rapidesa i agilitat la línia de crèdit per a consistoris que ja dona la Diputació. Els ajuntaments que es beneficiïn d’aquests ajuts tindran un any per tornar els diners. Per tant, és una opció interessant per a aquells ajuntaments que vulguin tirar endavant inversions, però estiguin pendents de rebre subvencions o prevegin ingressos a curt termini.

A banda dels ajuts a ajuntaments, el pressupost d’enguany, que augmenta 3,5 milions respecte l’any passat i s’enfila fins els 15 milions, contempla fer front a les despeses d’implantació del nou model comarcal de recollida de residus. Altres accions previstes dins els 15 milions són les reformes a les oficines del Consell Comarcal, la millora de 13 camins del Berguedà, la posada en marxa de l’Estació de Trail del Berguedà o l’impuls de nous programes socials. Els alcaldes van validar els pressupostos per unanimitat.

Aposta per una candidatura comarcal al nou FEDER

El programa FEDER 2014-2020 és tota una oportunitat per als municipis de la comarca. En el Consell d’Alcaldes d’aquest dimarts també se’n va parlar. En la darrera convocatòria dels ajuts, el Consell Comarcal va liderar una candidatura que aglutinava projectes de diversos municipis per crear una proposta d’envergadura comarcal. La candidatura va rebre gairebé un milió d’euros del FEDER per revaloritzar el seu patrimoni industrial. Fins a dia d’avui, deu ajuntaments de la comarca han fet arribar els seus projectes perquè siguin incorporats en la proposta comarcal.