Ginkgo vol tornar a desbordar les inscripcions en la segona caminada solidària pel càncer infantil

Arriba la segona caminada solidària de Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà. Després d’un primer certamen que va superar de llarg les expectatives inicials de l’organització, Ginkgo espera repetir èxit i arribar a les 400 persones inscrites. Sota el lema ‘Pas a pas’, la jornada solidària se celebrarà el proper diumenge, 11 de març, a les 10 del matí, amb sortida i arribada a la plaça de la Font del Ros de Berga. Els beneficis es destinaran a la investigació del càncer infantil que es duu a terme des de l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’any passat van impulsar per primer cop una caminada i la participació va superar totes les expectatives: van fer 150 lots d’obsequis i van acabar superant els 350 participants. “Això ens va fer adonar que la gent del Berguedà també està conscienciada de la importància que té investigar el càncer infantil”, assegura la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández. Aquest any, en vista de l’èxit de l’any passat, l’organització ha encarregat 400 lots d’obsequis. “Tant de bo tornem a fer curt!”, somia la presidenta.

Les inscripcions s’obriran a finals de març en diversos establiments de Berga. Es podran fer a Cal Fàbregas (c/Major -Quatre Cantons-, de 17h a 20h), el gimnàs Alter Sport, la Farmàcia Cosp i la botiga de roba esportiva Intersport Serramartí. El preu de la inscripció és de 10 euros per a adults, i la voluntat, en el cas dels infants menors de 14 anys. A més, la caminada oferirà la possibilitat de tenir “dorsal 0”, és a dir, les persones que no vulguin fer la caminada també podran efectuar el pagament de la inscripció i, per tant, el donatiu.

El regidor de Drets Social de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha assegurat que “la gran sort que tenim a Berga són les entitats com Ginkgo”. Sànchez ha aprofitat l’ocasió per demanar explícitament que es desbordi la participació a la caminada solidària, ja que “cal demostrar la nostra solidaritat i si ens ho proposem, som capaços d’arribar al miler de participants”.

Més activitats de l’associació

Les iniciatives solidàries de Ginkgo tindran continuïtat durant els propers mesos, a través de diverses propostes culturals i divulgatives. D’una banda, l’entitat organitzarà un concert titulat ‘Emociona’t’ a càrrec de la soprano, Montserrat Bella, i del pianista Andreu Ferré. L’actuació es farà el 17 de març, a l’església de Sant Joan a 2/4 de 8 de la tarda. Les entrades per assistir al concert costaran 12€ i es posaran a la venda els dies 13 i 17 de març a Cal Fàbregas.

La segona activitat proposada per l’entitat serà una xerrada informativa sobre l’alimentació terapèutica amb la nutricionista oncològica, Pilar Sala. L’acte es farà el 21 de març a la sala polivalent de l’Hotel d’Entitats, a les 6 de la tarda. Aquesta activitat s’emmarca en la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Colon, que es commemora el 31 de març.

D’altra banda, també s’ha programat una altra xerrada amb els doctor Agustí Camps i la infermera Carme Grau sobre la prova de cribratge per al diagnòstic precoç del càncer de colon i recte. La conferència es farà el 18 d’abril a la sala polivalent de l’Hotel d’Entitats, a les 6 de la tarda.

A banda, la presidenta de Ginkgo també ha anunciat la celebració de la primera Cursa de la Dona el 21 d’octubre en el context de la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Pit. Fernàndez ha recalcat que “es tracta d’una idea que caldrà treballar durant els propers mesos per tal de definir el format i el desenvolupament de la prova,”.

X