El Vieer Fest es trasllada a Cal Marçal i omplirà l’esplanada entre la fàbrica i els pisos de la colònia

Tercer any, tercera ubicació. El Vieer Fest de Puig-reig se celebrarà enguany a Cal Marçal el dia 8 d’abril. En concret, a l’esplanada entre la fàbrica i els pisos de la colònia. La mostra està pensada per donar a conèixer productors de proximitat i, a la vegada, descobrir el patrimoni industrial del municipi.

Com cada any, manté el seu caràcter nòmada: fa dos abrils va ser al bosquet de Cal Pons; l’any passat, al passeig dels Til·lers de Cal Prat; i enguany, a la fàbrica de Cal Marçal. I si l’any passat la temàtica era el riu, enguany l’organització vol posar de relleu el paisatge arquitectònic. Precisament per això, la Vieer Fest 2018 es farà enmig d’aquest contrast d’edificis (fàbrica-habitatges).

vieer-fest

L’edició de l’any passat, a Cal Prat. MARC CANTURRI

La mostra se celebrarà el dia 8, l’endemà de la Festa del Llibre i la Novel·la Història. Els productors obriran al matí, des de les 11.30h fins les 15h, i a la tarda, des de les 16.30h fins les 20h. No hi faltaran les cerveseres Quer, L’Estupenda, Beerretans, Rocamentidera, Grenyut i l’espai Victòria de Gironella (que participa activament en l’organització de la mostra). En l’apartat dels elaboradors, agafen protagonisme els productors de la colònia: hi haurà un estand de la Cansaladeria Feliu, un altre del Restaurant Cal Marçal i un altre del Forn Cal Marçal. Tampoc hi faltarà la formatgera El Cuirol.

Activitats en paral·lel: música, pintura i visites guiades

Durant el dia, les cerveses artesanes i el menjar de proximitat es complementarà amb música, pintura i visites guiades. En l’apartat musical, hi haurà tres actuacions: els osonencs Hilight Sound, de música jamaicana; els Miguelito Superstar, de música funk, disco, soul i boogie, entre d’altres; i The Rigodonians, amb una selecció de temes de salsa, cúmbia, boogatoo i música llatina.

Pel que fa a la pintura, hi haurà diversos pintors repartits per l’espai de la fira. Pintaran la part que més els cridi l’atenció del paisatge que els envolta. “No és cap concurs, sinó un simple complement que dona valor afegit al Vieer Fest”, ha dit en roda de premsa Marina Bertran, de l’organització.

Però la música i la pintura no seran els únics convidats complementaris. L’organització també oferirà als assistents la possibilitat de conèixer la fàbrica de Cal Marçal tal com era abans, gràcies a una visita guiada pel seu interior.

vieer-fest-2018-presentacio

Marc Martín -de Victòria-, l’organitzadora Marina Bertran i el regidor Jesús Subirats han presentat el Vieer Fest 2018 davant la fàbrica de Cal Marçal. M.C.

Una zona per jaure i un sistema de so ‘handmade’

Una de les principals novetats d’enguany és la Zona del Jac, un sector de gespa de l’esplanada de Cal Marçal on els visitants es podran jaure, relaxar-se i gaudir de la música i la cervesa. A banda, l’altra gran innovació de l’edició d’enguany és el sistema de so, dissenyat per Rebelmadiaq, i que consisteix en un equip d’altaveus de fusta, fets a mà i pensats per aconseguir una experiència musical i sonora diferent que recupera l’esperit comunitari de la música negre i caribenya.

L’accés al Vieer Fest, una oportunitat per gaudir de la natura

L’organització de la mostra recomana deixar els vehicles privats a la carretera de Berga, ben bé davant del restaurant de Cal Marçal, i baixa a peu a la fàbrica. Més avall serà complicat aparcar. Amb el cotxe aparcat a dalt, els visitants tindran dues opcions per arribar al Vieer Fest: pel camí asfaltat o bé pel camí que ressegueix la vora del riu.

A banda, es repetirà el servei de taxi llançadora des del centre de Puig-reig per a les persones que no tinguin vehicle privat o no puguin accedir a la fira a peu. Aquest any, però, el transport sortirà des de la recentment estrenada rotonda de La Corrida, que uneix el passeig de la Riera de la Sala i el passeig de la Via.