Ginkgo recapta 6.000 euros i els dona a la investigació del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu

Ginkgo, l’Associació de Persones Afectades pel Càncer al Berguedà, donarà 6.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona perquè es destinin a la investigació del càncer infantil. L’entitat berguedana els ha recaptat en dues activitats que han superat, de llarg, les expectatives inicials: la segona edició de la caminada solidària i el concert benèfic de Montserrat Bella a l’església de la plaça de Sant Joan.

La presidenta de l’entitat, Aurora Fernández, ha destacat en roda de premsa l’èxit de la caminada, que en la primera edició va doblar les previsions i es va enfilar fins als 300 participants i aquest any, en la segona, ha doblat la xifra del 2017 i ha recollit la solidaritat de 600 persones d’arreu de la comarca. “La gent cada vegada està més sensibilitzada i ens dona suport. El futur és dels nens i està a les nostres mans assegurar-lo“, ha dit Fernández.

Malgrat que els diners recaptats en la caminada són el gruix important d’aquests 6.000 que Ginkgo donarà a Sant Joan de Déu, Aurora Fernández també ha volgut posar de manifest la bona acollida del concert benèfic de Montserrat Bella, que va omplir l’església de Sant Joan i va servir per acostar la recaptació fins a la insòlita xifra dels 6.000 euros.

Com a mostra d’agraïment i reconeixement, els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu rebran les integrants de Ginkgo el proper 18 de maig. El centre barceloní encapçala la investigació del càncer infantil, una acció que, malauradament, no disposa dels recursos que requereix, tal com ha recordat la presidenta de Ginkgo: “El càncer infantil és una malaltia minoritària i això té dues lectures: la positiva és que hi ha pocs casos; la negativa és que es destinen pocs recursos a la investigació”.

Dia Mundial del Càncer d’Ovari

Per tal de fer l’anunci de la donació al Sant Joan de Déu, Ginkgo ha triat la tarda d’aquest dimarts, 8 de maig, Dia Mundial del Càncer d’Ovaris. Com cada any des del 2016, l’associació berguedana ha commemorat la jornada amb un berenar especial. Aquest any, però, la meteorologia ha impedit al grup treure la coca i la xocolata al carrer, de manera que s’han hagut de conformar amb una trobada i commemoració en petit comitè.

El berenar de commemoració del Dia Mundial del Càncer d’Ovaris va néixer a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Segons ha explicat Aurora Fernández, convidaven a les senyores a coca i xocolata i, fins i tot, van aconseguir que el gremi de forners dissenyés un panet especial per a l’ocasió i destinés els beneficis a l’investigació del càncer d’ovaris.

Un Sant Jordi benèfic

Ginkgo tampoc es va aturar per Sant Jordi. L’entitat va fer unes roses de roba, pensades per recaptar diners per al nou Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia, de Manresa. La Unitat de Participació i Mecenatge d’Althaia ja ha aconseguit recaptar una part important del pressupost que ha permès tirar endavant la primera fase de les obres. Tot plegat, gràcies a les aportacions de milers de persones i entitats d’arreu del país.

Ginkgo també es va voler sumar a la iniciativa i acabarà fent una aportació més que important: 1.000 euros. “Des del moment que vam saber que hi havia aquesta campanya de micromecenatge, vam tenir clar que hi havíem de participar. El que no esperàvem era fer tants diners per aportar-hi”, ha reconegut Aurora Fernández. La presidenta se sorprèn, però l’èxit cada vegada ho és menys, de sorprenent: els valors de Ginkgo són cada vegada més presents en la societat berguedana i el resultat de cadascuna de les seves accions ho demostra.

X