El veto de l’Estat a les ambaixades estrangeres empeny Berga a dedicar el Dia d’Europa a Catalunya

Per primera vegada en 16 anys, el Dia d’Europa de Berga no se centrarà en un país estranger, sinó que es dedicarà a Catalunya. El Casal d’Europa de la capital berguedana ha pres aquesta decisió després de rebre diverses negatives dels cònsols europeus.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el president de l’entitat, l’exalcalde Jaume Farguell, ha recordat que “hi ha una certa reticència per part del govern de Madrid a l’hora de facilitar la presència de representants europeus en actes al país”, i això ha empès l’organització a dedicar l’edició d’enguany a Catalunya. L’acte serà al Pavelló de Suècia aquest divendres, 11 de maig, a partir de 3/4 de 7 (18.45h) de la tarda.

Malgrat tot, Farguell considera que ha estat “una decisió encertada”, ja que “la nació catalana és prou interessant des del punt de vista internacional”. En aquest sentit, el president del Casal d’Europa ha avançat que l’acte seguirà tenint una connotació cultural i acadèmica, però no passarà per alt “el fet nacional català”.

Enguany el convidat serà l’expresident del Parlament de Catalunya Joan Rigol, que, segons Farguell, oferirà “una visió àmplia del que és el nostre país”. A banda, hi haurà una actuació de la Cobla Berga Jove amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, el lliurament dels premis Gibert als millors treballs de recerca de la comarca i els reconeixements als berguedans al món i a les empreses comarcals que hagin destacat pel seu volum d’exportacions i per les seves accions positives de cara al medi ambient. En paral·lel, l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) oferirà la seva habitual exposició de fotografies.

dia_europa

X