Grup Horitzó obre aquest maig ‘La Botiga de la Manela’ a la plaça de Sant Pere

Grup Horitzó inaugurarà en els propers dies ‘La Botiga de la Manela’, un nou establiment a la plaça de Sant Pere, número 4, de Berga, que Manela Quesada havia impulsat i treballat els últims anys. L’entitat aprofitarà la sortida del Tabal d’aquest diumenge, 13 de maig, per fer una jornada de portes obertes i, així, presentar l’establiment a la societat berguedana.

La nova presidenta de Grup Horitzó, Eva Sànchez, ha explicat a l’Aquí Berguedà que Quesada “ho tenia pràcticament tot fet” i, per això, l’entitat s’ha limitat a fer-ho realitat: “A grans trets, ens hem dedicat a materialitzar el que la Manela va començar“.

La botiga és al costat del bar Patum i fa cantonada a l’entrar a la plaça des del carrer dels Àngels. Oferirà tot el ventall de productes que Grup Horitzó realitza en els seus tallers i complementarà l’espai que l’entitat ja té a la plaça Europa, on ofereix roba de segona mà i llibres. En aquestes primeres setmanes, la majoria de productes de ‘La Botiga de la Manela’ seran de temàtica patumaire i, per això, l’entitat veu com una bona idea fer la jornada de portes obertes coincidint amb la sortida del Tabal.

Malgrat que aquest diumenge la botiga es presentarà en societat, no obrirà fins la setmana vinent. Les previsions de la presidenta apunten al dia 18. A partir de llavors, l’establiment obrirà entre setmana (de dimarts a divendres) i cobrirà els caps de setmana (dissabte -tot el dia- i diumenge -al matí-).

Eva Sànchez té 43 anys i està vinculada a Grup Horitzó des de fa anys. Fins ara, assistia a les reunions de l’entitat, hi col·laborava sempre que calgués i mantenia un estret contacte amb Manela Quesada quan aquesta última era presidenta. Sobre el repte d’agafar el seu relleu, Sànchez explica que viu el moment “entre tristesa d’haver perdut la Manela i la il·lusió de poder continuar amb la seva lluita contra l’estigma en salut mental“.

X