First Stop

Cercs

Horrorland ja ha venut el 80% de les entrades i els allotjaments del Berguedà estan pràcticament al límit

Horrorland ja ha venut el 80% de les entrades i els allotjaments del Berguedà estan pràcticament al límit

Horrorland ha esmicolat les expectatives inicials. El parc del terror de Cercs ja ha venut el 80% de les entrades i els allotjaments del Berguedà freguen el màxim d’ocupació. De fet, l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat en roda de premsa que “s’està fent l’efecte taca d’oli a les comarques veïnes” i alguns visitants ja opten per reservar allotjament al Bages i la Cerdanya. Pel que fa a les entrades, a hores d’ara només en queden de generals, ja que tots els tiquets VIP (més cars, per no haver de fer cua a les atraccions) es van esgotar en pocs dies.

Des de l’organització, David Moreno, d’Horrorbox, ha explicat que, tant la seva empresa com els berguedans Insomnia Corporation, han multiplicat per 6 la inversió prevista inicialment. “Hem hagut d’afrontar molts imprevists, adaptar les naus contra els incendis i importar molt de material de l’estranger. Si arribem a fer el que preveiem al principi per triomfar, a dia d’avui estaríem menjant arròs bullit”, bromejava Moreno.

Aquest augment de la inversió ha estat possible gràcies a l’autèntic boom que hi ha hagut arreu del món des que es va conèixer que Cercs comptaria amb un parc de terror. Moreno ha destacat que, a banda de la febre per comprar entrades, el que ha permès multiplicar les despeses és “la confiança a cegues de particulars i empreses que des d’un primer moment van apostar pel projecte de forma desinteressada”. Gràcies a tots ells, diu, ara mateix el parc està movent xifres “milionàries”.

El parc ocuparà les naus del Centre d’Empreses de Cercs, als peus de la central, i comptarà amb cases i passatges del terror, sales d’escape room i una zona especial de restauradors i jocs. Aquest últim espai està impulsat per la coneguda empresa d’humor i memes Cabronazi i servirà per “tenir un espai de distensió en mig de tant de terror”, ha explicat el berguedà Climent Vila, d’Insomnia. A més, el parc estarà pensat fins el més mínim detall perquè “qualsevol persona en cadira de rodes pugui gaudir de totes les atraccions, o bé de recorreguts alternatius amb el mateix contingut”.

Les dates

Tal com ja va avançar fa unes setmanes l’Aquí Berguedà, el parc obrirà portes els tres últims caps de setmana d’octubre i els tres primers de novembre. Les dates, ha dit David Moreno, no són perquè sí: “S’emmarquen en l’època del Halloween i en unes setmanes de l’any on hi ha poca programació a nivell d’espectacles al país”.

Horrorland es convertirà en el primer parc de terror del sud d’Europa. Els més propers són a Alemanya i el Regne Unit. Ara bé, la idea dels parcs de terror va néixer a l’altra banda de l’oceà, als Estats Units. Un granger nord-americà va ambientar tres passadissos de casa seva i va convidar als seus veïns. El públic va sortir-ne amb l’adrenalina pels núvols. L’any següent va anar-hi tot el poble i al cap de dos la idea s’havia convertit en una autèntica bomba.

Berguedà Central Tèrmica de Cercs Centre d'Empreses de Cercs Climent Vilà David Moreno Horrorbox Horrorland Insomnia Corporation parc de terror Terror

Comentaris