Horrorland ja ha venut el 80% de les entrades i els allotjaments del Berguedà estan pràcticament al límit

Horrorland ha esmicolat les expectatives inicials. El parc del terror de Cercs ja ha venut el 80% de les entrades i els allotjaments del Berguedà freguen el màxim d’ocupació. De fet, l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat en roda de premsa que “s’està fent l’efecte taca d’oli a les comarques veïnes” i alguns visitants ja opten per reservar allotjament al Bages i la Cerdanya. Pel que fa a les entrades, a hores d’ara només en queden de generals, ja que tots els tiquets VIP (més cars, per no haver de fer cua a les atraccions) es van esgotar en pocs dies.

Des de l’organització, David Moreno, d’Horrorbox, ha explicat que, tant la seva empresa com els berguedans Insomnia Corporation, han multiplicat per 6 la inversió prevista inicialment. “Hem hagut d’afrontar molts imprevists, adaptar les naus contra els incendis i importar molt de material de l’estranger. Si arribem a fer el que preveiem al principi per triomfar, a dia d’avui estaríem menjant arròs bullit”, bromejava Moreno.

Aquest augment de la inversió ha estat possible gràcies a l’autèntic boom que hi ha hagut arreu del món des que es va conèixer que Cercs comptaria amb un parc de terror. Moreno ha destacat que, a banda de la febre per comprar entrades, el que ha permès multiplicar les despeses és “la confiança a cegues de particulars i empreses que des d’un primer moment van apostar pel projecte de forma desinteressada”. Gràcies a tots ells, diu, ara mateix el parc està movent xifres “milionàries”.

El parc ocuparà les naus del Centre d’Empreses de Cercs, als peus de la central, i comptarà amb cases i passatges del terror, sales d’escape room i una zona especial de restauradors i jocs. Aquest últim espai està impulsat per la coneguda empresa d’humor i memes Cabronazi i servirà per “tenir un espai de distensió en mig de tant de terror”, ha explicat el berguedà Climent Vila, d’Insomnia. A més, el parc estarà pensat fins el més mínim detall perquè “qualsevol persona en cadira de rodes pugui gaudir de totes les atraccions, o bé de recorreguts alternatius amb el mateix contingut”.

Les dates

Tal com ja va avançar fa unes setmanes l’Aquí Berguedà, el parc obrirà portes els tres últims caps de setmana d’octubre i els tres primers de novembre. Les dates, ha dit David Moreno, no són perquè sí: “S’emmarquen en l’època del Halloween i en unes setmanes de l’any on hi ha poca programació a nivell d’espectacles al país”.

Horrorland es convertirà en el primer parc de terror del sud d’Europa. Els més propers són a Alemanya i el Regne Unit. Ara bé, la idea dels parcs de terror va néixer a l’altra banda de l’oceà, als Estats Units. Un granger nord-americà va ambientar tres passadissos de casa seva i va convidar als seus veïns. El públic va sortir-ne amb l’adrenalina pels núvols. L’any següent va anar-hi tot el poble i al cap de dos la idea s’havia convertit en una autèntica bomba.

X