Canviaran els desguassos de fons de la presa de la Baells després de 42 anys

Renovaran els desguassos de fons de la presa de la Baells. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet el primer pas per millorar l’alliberament d’aigua: ha adjudicat la redacció del projecte per un import de 87.664 euros. Els desguassos actuals tenen 42 anys.

A partir d’ara, es disposa de sis mesos per redactar el projecte. Posteriorment, un cop es valorin i es pressupostin les actuacions, es podran executar les obres, contemplades en l’actual planificació hidrològica 2016-2021.

El desguàs de fons està ubicat a la part baixa de la presa i s’utilitza per deixar anar un important volum d’aigua. S’utilitza quan els volums d’aigua a l’embassament són elevats, segueix plovent i es preveuen nous ruixats. El canvi d’aquest element també millorarà les condicions d’estanquitat de la presa.

Millores en el camí d’accés

Paral·lelament, també s’ha adjudicat la redacció del projecte per adequar i perllongar el camí d’accés al peu de la presa. Per un import de 39.325 euros, aquesta actuació es vol dur a terme per millorar la seguretat i les condicions dels treballadors de la presa. També es disposa d’un termini de mig any per redactar el projecte.

X