El Concurs d’Idees Emprenedores donarà veu als candidats fent una aposta per un programa setmanal

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha posat en marxa el VIIè Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà. L’edició d’enguany arriba amb dues novetats significatives. Concretament, es tracta de l’aposta per un format audiovisual del certamen i de la desaparició de la categoria de Millor Idea. El valor dels premis torna a superar els 15.000 euros i ofereix una millor dotació a la candidatura guanyadora.

El president de l’ADB, David Font, i el director de l’Àrea de Negoci Berguedà-Pirineus de CaixaBank, Jordi Porta, han presentat avui als mitjans l’edició 2018 del concurs. Les candidatures ja són obertes i es poden presentar, de forma presencial a les oficines de l’Agència, fins al 30 d’octubre. En aquesta ocasió, la gala d’entrega s’ajorna fins al mes de març de l’any vinent. L’Agència ja ha fet públiques les bases.

La principal novetat consisteix en el trasllat del concurs a l’espectre audiovisual amb la creació d’un programa en format de píndoles de 20 minuts on cada emprenedor se sotmetrà a una entrevista per compartir el seu projecte. Amb aquesta iniciativa, s’espera que les propostes guanyin més reconeixement popular i, a la vegada ho faci el mateix certamen. Paral·lelament, també es farà promoció d’aquest material a través de les xarxes socials de l’Agència. També cal destacar la desaparició enguany de la categoria de Millor Idea si bé, com a contrapunt, s’ha introduït un premi de vot popular.

Concurs Idees Emprenedores 18 rodaL’store de CaixaBank a Berga ha acollit la presentació. LÍDIA LÓPEZ

Premis per valor de més  de 15.000 euros

Els reconeixements per a les candidatures guanyadores seguiran tenint una doble dotació, l’econòmica i la de serveis afegits. El primer premi ha crescut enguany i està valorat en 7.600 euros -2.500 dels quals en metàl·lic-. El segon premi tindrà una dotació de 4.000 euros -1.000 en metàl·lic- i el tercer, 3.350 euros -500 en metàl·lic-. Finalment, el premi per votació popular tindrà un únic premi, de 500 euros en metàl·lic.

Font ha recalcat la voluntat que des de l’Agència mantenen per tal de “seguir animant a la gent perquè continuïn tirant endavant idees de negoci” tot accentuant la funció del Concurs i de l’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedors, organitzada també per l’ADB, com a eines de “foment de la cultura emprenedora a la comarca” que “asseguren un Berguedà actiu i creatiu”.

Per la seva banda, Porta ha destacat el fet que “s’hagi arribat a la setena edició del concurs i aquest segueixi creixent i innovant” considerant-ho una gran virtut i un senyal de la bona salut del certamen. A més, també ha volgut compartir el compromís de CaixaBank per a “continuar donant impuls a iniciatives socials” però també a “iniciatives econòmiques com les que es presenten al concurs”, per contribuir, en definitiva, al “desenvolupament econòmic de la comarca”.