Avià fa conscienciació i prevenció sobre els mosquits

Aquest mes d’agost, l’Ajuntament d’Avià ha dut a terme una campanya informativa per la prevenció dels mosquits i de conscienciació sobre els riscos que poden comportar. El consistori va repartir entre els seus veïns uns fulletons amb la informació bàsica sobre el cicle vital d’aquests insectes i els punts on es desenvolupen per tal que tothom pugui combatre la seva presència al voltant de casa.

Tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Qualitat de Vida i Salut, Josep Subirana, el punt principal de la campanya és evitar els racons on es poden desenvolupar els ous dels mosquits. El regidor considera que “la major part de la gent no coneix el cicle de vida dels mosquits” i això és problemàtic perquè “no només són una molèstia” sinó que també “poden propagar malalties com la malària, el dengue, la febre groga o el virus Zika”, totes trameses a través de mosquits.

Recorda, en aquest sentit, l’expansió que ha tingut pel territori català el mosquit tigre, avui dia també present en alguns punts de la comarca. A més, recalca que l’Organització Mundial de la Salut ja ha fet crides perquè hi hagi més impuls en matèria de conscienciació de la població pels riscos que suposa, especialment per la ràpida expansió que els mosquits vectors tenen els darrers anys a causa del canvi climàtic.

Subirana explica que ha rebut un feedback positiu per part dels avianesos, que s’han mostrat interessants en la campanya, i planteja la possible reedició d’aquesta campanya de cara l’estiu vinent.

Fulletó Avià Campanya Mosquits 18