Campanya per promoure el Grup Horitzó al premi Tatiana Sisquella del diari Ara

El Grup Horitzó del Berguedà és una de les entitats proposades com a candidates al Premi Tatiana Sisquella, una distinció que el diari Ara dona cada any des del 2014 a una entitat que repercuteixi positivament en persones desfavorides. Diversos berguedans han iniciat una campanya a les xarxes socials per sumar vots a favor de Grup Horitzó.

L’entitat berguedana es dedica a la integració laboral de persones en risc d’exclusió social. Dona feina a treballadors amb problemes socials o discapacitat física, psíquica o mental, i dona sortida als productes que realitzen al taller a través dels seus establiments. De fet, aquest mateix any, Grup Horitzó ha obert La Botiga de la Manela a la plaça de Sant Pere de Berga, en honor a Manela Quesada, presidenta de l’entitat que va morir sobtadament aquest març. Des de fa anys, l’entitat produeix i distribueix tota mena de marxandatge de la Patum i, ara, amb el nou establiment a la plaça de Sant Pere, està disposada a repetir l’estratègia comercial en altres festes populars del Berguedà.

Pel que fa al premi Tatiana Sisquella, fins l’1 d’octubre els lectors poden presentar la seva candidatura a través del web del diari Ara. Durant el mes d’octubre, el jurat seleccionarà 5 propostes dels lectors i n’hi afegirà 5 més. Finalment, el 2 de novembre es decidirà el guanyador, entre les 10 propostes finalistes. El jurat està format per Joan Maria Pou, marit de Sisquella; Esther Vera, directora de l’Ara; Elena Freixa, cap de societat del diari; i Albert Om, periodista i membre del consell editorial del diari.

L’objectiu del premi Tatiana Sisquella és reconèixer la contribució social de les entitats i homenatjar la periodista -col·laboradora de l’Ara des de la seva fundació, l’any 2010- que va morir el febrer del 2014 amb 35 anys, víctima d’un càncer que li van diagnosticar quan només en tenia 28.

X