El PDeCAT diu que la CUP ha deixat escapar ajuts i proposa un pressupost alternatiu “per a una ciutat d’oportunitats”

El PDeCAT-CDC de Berga ha presentat en roda de premsa el pressupost alternatiu que el mes d’abril passat va fer arribar a l’equip de govern. La proposta no va convèncer el regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera (CUP), i de moment no hi ha acord. El portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament, Ramon Minoves, ha afirmat que el seu vot serà positiu, si la CUP accepta un 90% de les propostes. De totes maneres, Ribera creu que el pressupost que contempla el partit demòcrata “surten de les possibilitats de l’Ajuntament”, així que difícilment hi haurà entesa.

El PDeCAT planteja redistribucions de partides i nous ingressos en subvencions. Entre les inversions, el grup planteja potenciar la Casa de la Patum amb una injecció de 60.000 euros, destinar 200.000 euros en convertir el Mercat Municipal en un pàrquing i doblar la partida per a asfaltatge (de 150.000 euros a 300.000). El PDeCAT també proposa que s’arregli el terra de la plaça de Sant Joan, que s’afegeixin 50.000 euros a la partida de subvencions per a les entitats i que es destinin 25.000 euros a la reparació i conservació del pavelló i la torre de Suècia.

Segons el partit, la proposta de pressupost alternatiu busca “una ciutat d’oportunitats” i que aturi la pèrdua d’habitants. “Hem de tendir als 20.000 habitants, i no pas als 10.000”, ha assegurat Minoves. Per fer-ho, ha dit el portaveu, cal repartir millor les partides i “no deixar escapar subvencions”. Sobre això últim, el cap de l’oposició ha lamentat que Berga no hagi optat, entre d’altres, a la línia d’ajuts per als municipis que conformen el projecte Vies Blaves, de la Diputació de Barcelona.

Un ple que arriba 9 mesos tard

Minoves també ha retret a l’equip de govern que porti els pressupostos a aprovació al mes de setembre, i no pas a principis d’any, tal com marca la normativa. A més, el portaveu del partit ha trobat a faltar diàleg i comunicació per part del govern i ha assegurat que el pressupost va arribar a les seves mans de manera informal a principis d’any, però que la versió definitiva no ha arribat fins aquesta setmana.

Hores abans de la roda de premsa del PDeCAT, el regidor Ribera ja ha admès que la seva proposta se sotmetrà a aprovació dijous sense cap garantia de tirar endavant. A més, ha explicat que no ha arribat a cap acord amb el PDeCAT i amb ERC, però que ja hi ha hagut els primers contactes amb els republicans per començar a treballar en el pressupost de l’any 2019.

Per al pressupost de l’any actual, Ribera no té el suport d’ERC i només tindrà el del PDeCAT si accepta el 90% de les propostes de l’oposició, la qual cosa que sembla difícil. Si finalment no hi ha sorpreses i la proposta del govern és denegada, el pressupost del 2017 s’haurà de prorrogar fins que s’aprovi el pressupost de l’any vinent. El desenllaç, aquest dijous, 6 de setembre, al ple extraordinari de l’Ajuntament de Berga.

X