Ermínia Altarriba deixa de ser regidora de Berga i l’alcaldable Ramon Camps ocuparà el seu lloc

La portaveu d’Esquerra (ERC) a l’Ajuntament de Berga, Ermínia Altarriba, renunciarà a la seva acta de regidora aquest dijous vinent, al ple ordinari d’octubre. El partit evita, de moment, fer declaracions al respecte i explicarà els motius de la renúncia en roda de premsa aquesta setmana. Ara bé, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, la persona que substituirà Altarriba és Ramon Camps, número 7 a la llista d’Esquerra a les municipals del 2015 i recentment escollit alcaldable per als comicis del 2019.

La regidora republicana meditava la decisió des de fa setmanes, després de veure com la militància es decantava per Camps com a alcaldable per a les properes municipals. Ara, però, Altarriba ja ha donat la resposta definitiva al partit i aprofitarà el ple ordinari del proper dijous, 4 d’octubre, per presentar la seva renúncia a la cadira de regidora.

Sobre el paper, i després de l’entrada al plenari de Dolors Tous en substitució de Jaume Giménez, els següents en la llista per ocupar el lloc d’Ermínia Altarriba són Aleix Camprubí -president local- i Queralt Fernández -representant del Berguedà a les llistes d’ERC a les autonòmiques del 21-D-. Però tots dos haurien renunciat al lloc per motius laborals, de manera que, si no hi ha canvis d’última hora, qui ocuparà la vacant serà el número 7, Ramon Camps.

7 anys com a regidora

La carrera política d’Ermínia Altarriba va començar l’any 2011, quan el PSC de Berga va oferir-li el tercer lloc de la llista que encapçalava Encarna Sànchez. En aquells comicis, Ramon Camps -fill de l’exalcalde de la ciutat- era el número dos del partit socialista. El cas és que els mals resultats electorals van fer que la cap de llista renunciés a ser regidora i Ermínia Altarriba va acabar agafant el rol de portaveu.

A mig mandat, l’any 2013, Altarriba, Camps i els altres dos regidors del PSC al Ple van abandonar el partit per discrepàncies amb les directrius de la formació en tot l’afer de les retallades i el dret a decidir de Catalunya. Pels darrers mesos de legislatura, van crear la marca Impuls pel Berguedà, amb la qual es volien presentar a les eleccions següents.

Finalment van optar per sumar-se a la candidatura d’ERC, i això va provocar el pas enrere d’Enric Barrios, entre d’altres. En les passades eleccions, l’any 2015, Ermínia Altarriba va acabar sent escollida com a cap de llista d’ERC i, per tant, alcaldable.

X