La Farsa recupera ‘El foc de les ginesteres’ però canvia el gènere dels personatges: “La revolta la fan les segadores”

L’agrupació teatral La Farsa representa aquest cap de setmana, 13 i 14 d’octubre, la seva pròpia versió d’El foc de les ginesteres, de Josep Maria de Sagarra. L’obra va ser escrita l’any 1930 i narra la revolta dels segadors de 1640. Hi intervenen una trentena de personatges però La Farsa n’ha invertit el gènere per donar protagonisme a les dones. “A la nostra obra, la revolta la fan les segadores”, ha explicat en roda de premsa el director, Marc Marginet.

L’actor i director berguedà ha destacat els “paral·lelismes amb l’actualitat política del segle XXI” i ha assegurat que l’obra vol transmetre “un missatge d’optimisme” cap a la societat catalana. A banda, El foc de les ginesteres de la Farsa vol ser “un homenatge als presos polítics”, que saben que l’agrupació berguedana fa aquesta representació perquè els han enviat una carta explicant-ho. Alguns d’ells, ha dit Marginet, fins i tot els han contestat.

En total, hi ha 28 actors i 10 persones més que hi col·laboren. Entre aquests personatges, hi ha 8 persones que debuten a La Farsa. L’actriu més gran té 63 anys i l’actor més jove, 18. Tots ells han dedicat mig any a preparar l’obra, i Marginet ha destacat que s’han acabat convertint en “una gran família”.

La funció es representarà dissabte i diumenge al Teatre Municipal. La representació de dissabte és a 2/4 de 10 del vespre, mentre que la de diumenge és a les 6 de la tarda. Les entrades ja es poden comprar al lloc web de l’agrupació, o bé a taquilla, minuts abans de l’inici de l’obra.

Fotografies dels darrers assajos (cedides per l’agrupació)

El foc de les ginesteres - assajos_15 El foc de les ginesteres - assajos_46 El foc de les ginesteres - assajos_64 El foc de les ginesteres - assajos_72 El foc de les ginesteres - assajos_87 El foc de les ginesteres - assajos_13 El foc de les ginesteres - assajos_4 El foc de les ginesteres - assajos_25

X