Puig-reig recupera la desfilada de moda de la fira comercial de Sant Martí

La Fira de Sant Martí, de Puig-reig, torna a tenir desfilada de moda. Gairebé una dècada després de la seva eliminació, la desfilada tornarà a omplir els carrers del municipi el proper diumenge, 11 de novembre. En concret, se celebrarà a 2/4 de 5 de la tarda (16.30h) a la plaça de la Creu i comptarà amb la col·laboració dels comerços del municipi. És una de les novetats de la fira de Sant Martí d’enguany, la principal mostra comercial del municipi.

Aquest any la fira comptarà amb un centenar d’expositors, una xifra similar a la de les edicions anteriors. Es tracta de comerciants procedents d’arreu del país i, per això, l’Ajuntament de Puig-reig confia atraure visitants de tot el territori. La fira s’obrirà dissabte, 10 de novembre, a les 10 del matí, i tancarà l’endemà, diumenge, a les 7 de la tarda (19h). Com sempre, ocuparà el carrer Llobregat, el carrer Major, el carrer Pau Casals i la plaça Mestre Badia.

A banda de ser un aparador comercial per a aquest centenar d’expositors, la Fira de Sant Martí es consolida un any més com un cap de setmana farcit de cultura. En aquest apartat, la principal novetat és l’estrena en directe de la nova cançó del ball de nans, arranjada pel músic Xavier Guitó. Durant la trobada de gegants de diumenge al matí (11h), la banda de l’Escola de Música de Puig-reig l’interpretarà per primera vegada en viu. Per Festa Major, el poble ja la va poder escoltar, però en aquella ocasió la música es va emetre a través d’uns altaveus.

 

Un dels millors cors del món per tancar la fira

Si l’estrena en directe de la música dels nans és la gran novetat, el concert de cloenda de fira és el plat fort del cap de setmana a nivell cultural. Serà diumenge a les 7 de la tarda (19h) al pavelló d’esports i tindrà com a protagonista un dels millors cors del món: l’Ateneo Chamber Singers, de Filipines.

Les entrades per assistir al concert ja es poden comprar al web de Tic Tac Tiquet o bé a la botiga d’Iglesias Fotògrafs, de Puig-reig. Les anticipades costen 10 euros, però l’organització preveu vendre tiquets a taquilla per 13 euros.

L’altre gran argument cultural del cap de setmana serà la proclamació dels nous representants del pubillatge al poble. L’hereu, la pubilla, la dama i el fadrí del poble han estat escollits per les entitats del poble i ja apareixen en el programa de la fira de Sant Martí. Són Júlia Medina Mora (pubilla), Miquel Sayós Bigas (hereu), Queralt Montañà Serra (dama) i Esteve Mendoza Ranz (fadrí).

La proclamació de tots ells serà dissabte a les 8 del vespre (20) al pavelló d’esports. L’acte consolida el format tradicional, però manté la seva particularitat: un joc interactiu que permetrà al públic respondre preguntes culturals sobre el municipi i competir per ser el millor concursant del pavelló.

Pots consultar totes les activitats de la Fira de Sant Martí 2018 al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

fira-sant-marti-presentacio-puigreig