Berga recull en un sol dia gairebé tota la fracció orgànica que abans del porta a porta recollia en una setmana

Berga triplica la recollida de matèria orgànica. La nit d’aquest dimarts, 6 de novembre, s’han recollit 10.520 quilos de fracció orgànica a tota la ciutat, una quantitat molt similar a la recollida d’orgànica de tota una setmana sencera, abans de l’inici del porta a porta. La d’aquest dimarts va ser la segona recollida d’orgànica a Berga des que es va implantar el nou model, la nit de diumenge. El mateix diumenge es va recollir envasos, a banda de l’orgànica; i ahir, dimarts, es va compaginar la recollida d’orgànica amb la de paper i cartró.

El Consell Comarcal del Berguedà presentarà les primeres dades del porta a porta, coincidint amb el final del primer cicle a Berga, Vilada i Avià, que van inicia el porta a porta diumenge, 4 de novembre. Sobre els envasos i el paper i el cartró, encara no es tenen dades, però tant el Consell com l’empresa que lidera la implantació asseguren que també s’apreciaran augments importants.

Aquest dimecres a la nit hi haurà la primera recollida de resta a Berga. A Avià i Vilada, aquest matí s’ha recollit la segona tanda d’orgànica (la primera va ser dilluns). A les primeres recollides hi ha hagut errors i desajustaments que, tant des del Consell Comarcal del Berguedà com des dels ajuntaments i l’empresa responsable de la recollida, estan treballant per corregir. Entre aquestes incidències, destaquen els cubells que estaven massa amagats i han passat desapercebuts pels escombriaires o errors en rutes que han oblidat alguns carrers.

A banda, els percentatges de reciclatge als nou municipis que van iniciar el porta a porta el passat 14 d’octubre continuen al voltant d’un 75%, triplicant també els índex d’abans de la implantació del nou model. Amb tot, el Consell Comarcal, tal com ja han fet les associacions de veïns de Berga, demana a la població que no faci abocaments incontrolats i segueixi el calendari i les instruccions per a la correcta recollida.

50.000 quilos de deixalles a Berga en un cap de setmana

A banda de l’incivisme d’un sector minoritari de la població en les últimes hores, molts habitants de Berga van aprofitar el darrer cap de setmana de contenidors per desfer-se de trastos que feia temps que tenien a casa i això va desbordar les illes. Tal com va informar l’Aquí Berguedà, es van llançar més de 50.000 quilos de deixalles en un sol cap de setmana.

De fet, les noves dades al respecte, confirmen que la nit del 26 al 27 d’octubre es van recollir 26.520 quilos de deixalles i la nit del 2 al 3 de novembre, 57.600kg. El conseller comarcal de Residus, Xavier Francàs, va assegurar en declaracions a l’Aquí Berguedà que l’allau de deixalles no té res a veure amb el pont de Tots Sants: “Són quantitats molt difícils de generar d’un dia per l’altre. És gènere que la gent tenia acumulat i ara ha aprofitat per buidar perquè retiràvem els contenidors del carrer”.

X