Els treballadors de l’hospital denuncien poca neteja de les habitacions i els espais comuns

Preocupació entre els treballadors de l’Hospital Sant Bernabé de Berga per la poca neteja d’alguns espais del centre sanitari. El comitè d’empresa, en representació del personal, ha emès un comunicat on denuncia que la neteja de l’hospital ha minvat progressivament en les últimes setmanes.

El motiu, diuen, és que l’empresa ISS -que te la concessió del servei- ha retallat personal en els últims mesos, i això fa que alguns dies només hi hagi dues o tres persones per netejar tot el centre: “Fan tot el que poden per netejar la neteja de les habitacions dels malalts. Fan una neteja de supervivència (banys, altes, etc.) i no es poden permetre la neteja d’habitacions i espais comuns”.

Els treballadors consideren que la neteja d’un centre sanitari ha de ser “el màxim de rigorosa per evitar la transmissió i contaminació de bacteris i virus”. Ara bé, creuen que la culpa de tot plegat no només és de l’empresa concessionària, sinó també de la direcció de l’hospital, que permet que això passi i s’allargui en el temps.

Queixes cap al càtering i el bar

L’empresa ISS també té la concessió del bar de l’hospital i el servei de càtering, que ja han rebut vàries queixes en els últims anys. El comitè d’empresa també s’ha pronunciat al respecte: “Hi ha hagut inspeccions de sanitat i hi ha problemes que segueixen sense solucionar-se, com ara les plates i recipients on se serveix el menjar als pacients”.

Tant l’un com l’altre contracte –el de neteja i el de càtering- estan en situació de pròrroga, és a dir, que ja s’han esgotat però l’empresa segueix donant el servei al centre fins que la direcció tregui a concurs públic el servei i s’enceti un nou contracte.