Castellar del Riu

Les masies aïllades del Berguedà tindran codis de geolocalització per facilitar l’arribada dels serveis d’emergència

Les masies aïllades del Berguedà tindran codis de geolocalització per facilitar l’arribada dels serveis d’emergència

El Berguedà serà la segona comarca de Catalunya amb les masies aïllades geolocalitzades. Les cases disseminades estrenaran el primer trimestre de l’any 2019 unes targetes magnètiques que, en cas d’emergència, permetran localitzar-les fàcilment sobre el mapa i agilitzaran l’arribada dels serveis. El sistema ja s’aplica a Osona i la intenció del Govern de la Generalitat és desplegar-lo a tot el territori en els propers anys.

Sovint als cossos d’emergència els costa trobar algunes masies aïllades i això endarrereix la seva arribada al lloc de les intervencions. Per agilitzar tot aquest procés, en el proper mes s’elaborarà la llista definitiva de totes les cases disseminades de la comarca i, durant els tres mesos posteriors, es faran les targetes, es distribuiran als ajuntaments i aquests últims les repartiran a les masies.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha estat aquest divendres a Espinalbet (Castellar del Riu) per signar el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà. Després de la signatura, Buch ha explicat que, a hores d’ara –i a falta de tancar la llista definitiva-, es tenen comptabilitzades unes 800 cases disseminades només al Berguedà: “Si en una sola comarca estem parlant d’aquesta xifra, imagineu-vos la quantitat de casos que trobem arreu del país”.

buch-espinalbet

A banda, Buch ha assegurat que les masies es podran beneficiar de les targetes magnètiques, però també poden actuar com a col·laboradors dels serveis d’emergència: “Si des de casa, veuen una columna de fum o qualsevol cosa estranya i ens ho comuniquen, ens serà molt més fàcil que ara arribar-hi“.

El conseller, els tècnics i el Consell Comarcal han presentat el projecte davant una vintena d’alcaldes de la comarca. La trobada ha estat al local social d’Espinalbet i ha servit per resoldre alguns dubtes particulars dels municipis i per exposar el calendari d’implantació previst. També hi ha assistit la delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps, i el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau.

buch-lara

espinalbet-alcaldes-buch-masies

conseller d'Interior Departament d'Interior Espinalbet Miquel Buch

Estic amb tu

Comentaris