Berga veu “complicat” tancar l’illa d’emergència del Menfis i estudia fer-la a la Font del Ros o a la zona del 40 Pilans

Es complica el tancament de l’àrea d’emergència a l’antiga discoteca Menfis. És una de les illes de contenidors que el mapa del porta a porta a Berga preveia inicialment per tal que els berguedans hi deixin les deixalles, quan la recollida pels carrers no encaixi amb els seus horaris. El mapa també contemplava una àrea a la zona de l’Escola Xarxa (les Dominiques), però es va descartar a finals d’octubre per problemes tècnics. Així, ara mateix, només hi ha dues àrees habilitades: a la zona de l’antiga caserna (Hotel Berga Park) i al polígon industrial de la Valldan.

La tercera àrea havia de ser al Menfis però, de moment, només hi ha set contenidors sense tancar. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, ha explicat en roda de premsa que el tancament s’està complicant perquè el propietari del terreny és difícil de localitzar: “La comunicació no està sent fàcil, i això endarrereix molt els tràmits”.

Per això, Ajuntament i Consell Comarcal estudien alternatives. Una possibilitat és al pàrquing de la Font del Ros però el fet que tingui limitacions a l’entrada (no hi poden entrar vehicles alts) posa traves perquè hi passin els camions. L’altra possibilitat és a la zona dels 40 Pilans i, segons Escútia, en els últims dies “està prenent força”.

En paral·lel a aquesta àrea -que ha de cobrir el sud de la ciutat-, l’Ajuntament pensa en una illa que substitueixi la que s’havia instal·lar a l’Escola Xarxa. Per a aquesta zona, pren força la idea de fer-la a l’aparcament de la plaça Gernika, al costat del Centre d’Acollida Turística (CAT). A l’altre cantó de la carretera hi ha l’institut Guillem de Berguedà i l’illa donaria servei a la urbanització de Casampons, el barri de Santa Eulàlia i rodalies.

X