La cervesa s’estén per la plaça del Forn

Nova obertura a la plaça del Forn. El Kóm Intramuralla s’amplia i es desplega a l’espai on fins fa pocs mesos hi havia el Bar la Plaça. L’obertura oficial serà al llarg del mes de desembre, però aquest cap de setmana el nou espai, que es dirà El Forn Intramuralla, ja col·labora amb la Festa de la Xocolata i la Ratafia de Berga i acull el dinar de postres ratafiades.

El Forn Intramuralla serà cerveseria, però també serà restaurant. El propietari, Pere Gendrau, ha explicat a l’Aquí Berguedà que hi haurà deu barrils de cervesa (el doble que a El Kóm) i, d’aquestes, 7 seran rotatives i 3, sortidors fixes. “Per Berga i el Berguedà ja és un volum interessant de cerveses”, conclou.

Pel que fa a la restauració, la cara més visible del projecte és el cuiner Sergi Fernández, de la pastisseria berguedana Sherbet. “Serà una cuina de qualitat”, assegura Gendrau. L’espai es dividirà en dos: una sala amb taules (per a unes 20 persones) i una altra sala amb barra, “més per estar dret i fer el got”, segons el propietari. A fora, a la terrassa, preveu posar-hi unes 20 taules (10 pel bar de baix i 10 més, pel de dalt) que ocuparan bona part de la plaça.

pere-gendrau-el-kom-intramuralla

“La plaça està preparada per actes de mitjà format”

Gendrau creu que El Forn Intramuralla no és “el revulsiu que necessitava el carrer Major”, sinó un al·licient més per complementar la bona oferta que ja hi ha: “Ja fa temps que s’estan movent coses que funcionen com a revulsiu i El Forn hi pot ajudar una mica més”.

Quan va saber que el bar La Plaça es traspassava, no s’ho va pensar: “Era una oportunitat per seguir desplegant la restauració al casc antic, però també per donar més vida a la plaça del Forn”. Considera que la plaça ha demostrat que “està preparada per actes de petit format, però també de mitjà”. La festa que Castellers, El Kóm i Berga Scooter Club van organitzar-hi el 20 d’octubre passat “va deixar-ho més que clar”, segons Gendrau.

El propietari del nou restaurant considera que el centre històric de Berga ha d’anar cap a la restauració i confia que, en el futur, se’n vagin obrint d’altres. “Està passant en la majoria de cascs antics de ciutats i crec que és el futur de les que encara no han fet el canvi”, diu, tot i que recalca que “no tot han de ser bars, però sí que han de portar el pes de la zona”.

De moment, ell es disposa a ampliar un negoci que, en tres anys, ha arrelat a la ciutat. “La gent ha respost molt bé i molt ràpid”, celebra. El cas és que, quan va obrir El Kóm al local que la seva família té al carrer Major, ja ho tenia clar: “Hi havia productors de cervesa al Berguedà, però a nivell de locals que n’oferissin hi havia un cert buit”. I així va néixer el primer germà d’una família que es prepara per al segon part.

plaça-forn-berga