Els municipis del porta a porta passen del 26 al 70% de reciclatge en els primers 11 dies de servei a Berga

Del 26 al 70% en només 11 dies de novembre. El porta a porta segueix invertint tendències al Berguedà. L’arrencada del nou model de recollida a Berga, Avià i Vilada no ha aturat els bons registres que s’estaven donant a l’Alt i el Baix Berguedà des de mitjans d’octubre.

En concret, entre el 5 i el 16 d’octubre, un 40,4% dels residus que han generat els 12 municipis del porta a porta s’han reciclat com a fracció orgànica; un 10,5% són envasos; un 10,4% és paper i cartró; un 9% és vidre; i el 29,6% és resta. Fa just un any, el novembre del 2017, el 73,9% de les deixalles dels municipis van anar a parar al contenidor de rebuig; un 10,1%, a l’orgànica; un 5,2% eren envasos; un 5,9%, paper i cartró; i un 5%, vidre.

El Consell Comarcal del Berguedà, l’empresa SPORA -que lidera la implantació- i les empreses que s’encarreguen del servei de recollida treballen per aconseguir dades per municipis. En qualsevol cas, segons la cap de la implantació, Laia Valenzuela: “Que havent introduït Berga es mantinguin els resultats, és una gran notícia”.

X