Josep Maria Altarriba confirma que optarà a la reelecció com a alcalde de Puig-reig

Josep Maria Altarriba tornarà a ser el cap de llista de Junts per Puig-reig-Acord Municipal (ERC) a les eleccions del proper maig a Puig-reig. Altarriba ja va ser una de les sorpreses dels anteriors comicis, on no només va desbancar l’exalcalde Antoni Clement (CiU), sinó que va agafar la vara amb majoria absoluta (6 d’11 regidors al ple).

Segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, l’actual alcalde de Puig-reig va prendre la decisió de tornar-se a presentar fa quinze dies, després d’uns mesos de debat amb el partit. Amb tot, el batlle ha assegurat que, fins a l’últim moment, ha ofert als companys de partit la possibilitat de “fer un pas al costat si hi havia relleu”. Finalment, però, Esquerra ha arribat a la conclusió que una nova llista amb Altarriba al capdavant era “la millor opció” i l’alcalde ha acceptat.

Sobre els noms que l’acompanyaran a la llista, Altarriba ha assegurat que “hi haurà, com a mínim, una baixa” i confia que no n’hi hagin gaire més: “Hi haurà poques incorporacions perquè, al cap i a la fi, l’equip humà és el mateix“. Amb la mateixa base, Esquerra vol “continuar el projecte de poble que teníem”, ja que, amb quatre anys, l’alcaldable considera que “no n’hi ha prou”.

Sobre les accions d’aquest mandat, l’alcalde purreigtenc creu que la legislatura ha servit per “arreglar infraestructures que estaven malament” per tal que, en els propers quatre anys es puguin fer “construccions més visibles”, tant si Esquerra repeteix com si agafa la vara un altre partit. En aquest sentit, Altarriba considera que el seu govern “ha fet endreça” i ha resolt temes que feia molts anys que necessitaven intervencions com ara la plaça Nova, l’enllumenat públic i el clavegueram.

Nascut a Navàs el novembre de 1958 i veí de Puig-reig des de 1993, Josep Maria Altarriba ha estat vinculat tota la vida al món farmacèutic. Té 60 anys i ha col·laborat i format part de diverses entitats de Navàs i Puig-reig., com ara l’AMPA de l’Escola Alfred Mata i de l’institut de Puig-reig, l’ANC de Puig-reig, el grup Carrilet Teatre o l’Associació A+A.