El telecentre de Berga tanca definitivament i per sorpresa

El telecentre de Berga tanca per sempre. Dimecres passat, dia 5, va ser el darrer dia de servei. Dijous era festa, però divendres l’espai ja no va obrir i els usuaris es van trobar un anunci sorprenent a la porta: “Aquest servei està en vies de tancament definitiu. Per aquest motiu romandrà tancat”.

El regidor Antoni Biarnés (PDeCAT-CDC) va demanar explicacions al govern de Berga al ple ordinari de desembre. Biarnés va assegurar que dimecres no es va informar als usuaris que el telecentre quedaria tancat definitivament. Fins i tot, va dir el regidor, una usuària va voler carregar el seu abonament el mateix dimecres i el treballador ho va intentar però no va poder perquè “el sistema no li va permetre”.

La regidora de Cooperació i TIC, Mònica Garcia, va entonar el mea culpa: “Hi ha hagut una mala gestió de la comunicació per part de la regidoria”. Sigui com sigui, Garcia va anunciar que el govern de la CUP no té intenció de recuperar l’espai com era fins ara perquè “la creació d’una zona global de telecomunicacions a la ciutat no ha funcionat mai”.

El telecentre, va dir Garcia, “ha estat sempre un servei infradotat”. En els últims mesos ha estat cobert a través de plans d’ocupació i aquests plans han acabat just abans del pont de la Puríssima. “Hem anat tard i ho hem gestionat malament pel que fa a la comunicació amb els usuaris, però intentarem informar-los en els propers dies”, va reconèixer.

cartell-telecentre-berga-tancat

Biarnés reclama debat

Garcia va exposar al ple que “el servei no és sostenible”, malgrat que “no té perquè ser-ho”. N’hi hauria prou si fos “essencial”, però tampoc és el cas, segons el parer de la CUP. “Fem moltes obres de teatre que no són sostenibles, però ho fem perquè creiem que la cultura és essencial a la ciutat”, va exemplificar.

En la rèplica, Biarnés va demanar al govern que “escolti els usuaris del telecentre i obri un debat sobre el futur de l’espai, abans de prendre cap decisió definitiva”. El regidor va evitar entrar en un debat profund però va llançar alguna idea: “Quan es van canviar els horaris, hi va haver una davallada d’usuaris”. La CUP, però, sembla que ho té clar: el telecentre no s’obrirà més; si més no, tal com era fins ara.