Especial

Catalunya aposta per l’e-commerce

Catalunya aposta per l’<i>e-commerce</i>

Internet ha arribat per canviar la manera de fer negocis, ara mateix trobar botigues de qualsevol tipus a internet és tant fàcil com passejar-se per un centre comercial i comprar a cada local.

No és difícil entendre perquè s’han expandit de manera accelerada els negocis de vendes per internet, a Catalunya per exemple la principal raó d’aquest fenomen té a veure amb l’estalvi econòmic i els incentius que provenen de programes governamentals. A més, els catalans coneixen perfectament els beneficis que es poden obtenir una vegada establerta la botiga online.

Finançament per a e-commerce a Catalunya

Per a moltes persones emprenedores el somni de crear el seu propi negoci es pot veure obstaculitzat per la manca de diners per a fer front a l’obertura d’una botiga física, per aquest motiu internet pot ser el lloc perfecte per crear negocis petits o bé expandir a nivell empresarial botigues ja existents.

A Catalunya s’ha obert una iniciativa des d’on el govern ajuda a les botigues online o millor dit, ofereix a persones amb botigues físiques el finançament necessari per expandir el seu negoci a internet, amb la finalitat de desenvolupar les pymes catalanes.

Les subvencions que ofereix el govern de Catalunya arriben fins a 3.000€. Entre els requisits per optar a aquest ajut financer hi ha el fet de tenir una botiga física, a més el lloc e-commerce ha de ser nou i cal que estigui en dos idiomes, on el català hi figuri com a primera llengua.

Aquesta ha estat una oportunitat que han sabut aprofitar els catalans al màxim, ja que han aconseguit expandir el seu negoci a l’àmbit digital, aconseguint créixer d’aquesta manera en el món de l’e-commerce.

Per què els catalans opten per crear una botiga online?

El beneficis de crear una botiga online o portar una botiga física a una pàgina web son molts i gairebé tots giren al voltant d’una sola resposta, economia. Gràcies a les mesures que implementa el govern de Catalunya, podríem dir que els catalans son emprenedors i busquen la maner de fer realitat els seus objectius.

Emprendre una empresa via online pot ser fins i tot més exitós que fer-ho de manera física, en primer lloc perquè no requereix despeses de logística ni inversions de diners per a costejar infraestructures, ja que es pot administrar el negoci des de casa sense cap mena de problema.

Per altra banda, hi ha el fet de que es pot internacionalitzar l’empresa i arribar a qualsevol país del món. Malgrat que les empreses de vendes es troben al primer lloc, les empreses relacionades amb el turisme, la ciència, l’esport i els videojocs ocupen també un lloc rellevant.

A Catalunya, les empreses start-ups lideren el mercat de la industria digitalitzada, això significa que es tracta d’un projecte predestinat a convertir-se en grans empreses. Pot ser que el començament de l’e-commerce no sigui fàcil perquè es requereix que tot plegat vagi acompanyat d’un gran treball de màrqueting, però això no significa cap inconvenient pels catalans, que han demostrat sempre tenir l’esperit de grans emprenedors.

Exemple d’un e-commerce exitós

No es gens estrany que els emprenedors catalans estudiïn convertir la seva empresa en e-commerce, ja que gràcies a la seva ubicació geogràfica que els situa molt a prop de França, es poden traslladar per via terrestre a diferents països europeus amb el 20% d’estalvi respecte a la resta d’Espanya.

Aquest és el cas de www.fiestasmix.com, que ja ven a països com Itàlia, França, Alemanya i Bèlgica.

És del tot lloable destacar l’èxit comercial d’aquesta empresa i cal remarca també que es tracta d’una botiga online molt particular, ja que ofereix la decoració per a tot tipus de festa, ja siguin infantils, per adults o persones grans, de tot es pot trobar en aquest espai web.

FIESTA MIX a banda de ser una botiga per a decoracions d’aniversaris i similars, també ofereix ornaments per casaments, comiats de solter, batejos i qualsevol esdeveniment poc comú.

Com es pot veure, els e-commerce s’estan apoderant d’internet cada dia amb més força, i en concret a Catalunya destaquen notablement en part gràcies a les propostes governamentals que han estat més adients per a promoure aquest model d’emprenedoria.

Article patrocinat

Comentaris