El Consell d’Infants de Berga proposa recuperar el carril bici i adequar l’amfiteatre del Lledó

Recuperar el carril bici, adequar l’amfiteatre del Lledó, millorar les voreres i els passos de vianants i posar en marxa una campanya per combatre el bullying a les escoles. Són algunes de les propostes que aquest divendres el Consell d’Infants de Berga ha posat sobre la taula.

Una trentena d’alumnes de 5è i 6è han traslladat a l’equip de govern de Berga els reclams que han sorgit a les aules. La sessió s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la participació del regidor i la tècnica d’Educació, Eloi Escútia i Anna Freixa.

Després de recollir les propostes, el regidor Escútia ha explicat a l’alumnat quines idees poden tirar endavant tècnica i econòmicament. A més, s’ha compromès a executar-les i posar-les en marxa, si encaixen dins les possibilitats de l’Ajuntament i són assumibles.

Un Consell de 30 alumnes

Els membres del Consell d’Infants de Berga representen les aules de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat. Els consellers i conselleres van ser escollits pels companys i companyes de classe i s’encarregaran de representar-los durant el curs 2018-2019.

L’objectiu d’aquest òrgan de participació és promoure la implicació dels nens i nenes a l’hora de fer propostes i suggeriments que puguin incidir a la millora del funcionament del municipi i garantir el dret dels infants com a ciutadans de reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar als òrgans municipals competents les seves propostes.

X