Arriba l’esperat TAC a l’hospital de Berga, vuit mesos després que l’antic s’espatllés

Ja hi ha TAC a l’hospital de Berga. El Patronat va aprovar a finals de gener el lloguer de l’aparell i aquest divendres, 15 de febrer, el TAC ha arribat a les instal·lacions del Sant Bernabé. Ara, i segons va explicar l’alcalde accidental, Oriol Camps, l’aparell estarà una setmana en període de proves i entrarà en funcionament a finals de mes.

Durant aquesta setmana de proves, el personal de l’hospital de Berga serà format per fer servir el nou TAC. És un aparell substancialment millor que el que hi havia fins el juny passat. De fet, l’antic TAC de Berga era l’únic de l’Estat amb una sola corona. El que s’ha llogat és de 64: “Amb un de 32, probablement ja faríem. Però hem agafat l’oferta més avantatjosa”, va dir Camps en el seu moment.

El lloguer costarà 12.000 euros (+IVA) mensuals a l’Ajuntament fins que es pugui tramitar la compra. Camps va admetre que l’aparell costarà més del que hauria valgut adquirir-lo directament però ha reivindicat la importància de tornar a dotar l’hospital del servei, “sigui de la forma que sigui”.

170 tacs al mes a Manresa 

El TAC es va espatllar el juny passat. Des d’aleshores, l’Ajuntament treballa en l’adquisició d’un nou aparell, però la mancança s’ha allargat més de mig any. Fins ara un acord amb l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa permet que cada dia un màxim de 12 persones puguin fer-se TACs a la capital del Bages. D’aquestes 12, 10 són persones particulars que necessiten fer-se la prova, mentre que les dues places restants es reserven a pacients que estan hospitalitzats al Sant Bernabé.

En el seu moment, l’Ajuntament de Berga va descartar el lloguer perquè entenia que la compra havia de ser imminent. Però les traves burocràtiques han allargat la mancança fins aquest gener. A més, baixar pacients cada dia a Manresa perquè es facin el TAC sobrecarrega molt les ambulàncies de l’hospital i, això, ha motivat un remei d’urgència: el lloguer que durarà fins que arribi l’esperada compra.

X