Vilada, Política

Eleccions a Vilada: l’alcaldessa, Montse Badia, repeteix; l’oposició es renova

Eleccions a Vilada: l’alcaldessa, Montse Badia, repeteix; l’oposició es renova

Vilada ja té candidats a l’alcaldia. L’alcaldessa, Montse Badia, es torna a presentar pel PSC i l’actual únic regidor d’ERC al govern, Quim Espelt, també encapçalarà la llista republicana. El partit de l’oposició, el PDeCAT, encara ha de decidir sota quines sigles es presenta, però sí que té cap de llista: no serà l’exalcalde Pere Ferré, sinó l’independent Andreu Ros.

“El ‘procés’ no ha ajudat”

L’alcaldessa, Montse Badia, ha assegurat a l’Aquí Berguedà que “encara ens queden una sèrie de coses per fer” i ha lamentat que, el ‘procés’ cap a la independència de Catalunya ha posat obstacles a la política al municipi: “Ens presentem per fer coses per Vilada, tot i que hi hagi gent que vulgui fer coses més enllà del món local”.

Badia també ha recordat que “ha estat un mandat complicat“, després que la majoria que va pactar amb ERC després de les eleccions es trenqués al cap d’un any per la marxa d’un dels regidors republicans al grup mixt.

ERC busca compromís

No ha estat un mandat fàcil per a ERC, que va veure com el seu cap de llista, Vicenç Massana, se n’anava al grup mixt un any després de pactar govern amb el PSC. Ara, Quim Espelt -que tot i ser el número 4 a les eleccions va ser l’únic representant al consistori- encapçala un equip jove que recull “el compromís i la cordialitat” que va trobar a faltar fa quatre anys.

Espelt serà el número 1 de la llista d’ERC, que encara no ha decidit la fòrmula amb la que concorrerà a les eleccions: “Estarà vinculada a Esquerra, però no serà Junts per Vilada, com l’any 2015″. El cap de llista republicà ha explicat que serà una llista “jove i amb una part important de les persones que ja hi eren fa quatre anys”. El repte, ha dit, és “fer de Vilada un lloc on es pugui viure, amb tots els serveis necessaris a l’abast”.

El PDeCAT i JxR, plegats

El PDeCAT té la llista decidida, però no les sigles. La candidatura aglutinarà gent de l’antiga Convergència, membres de Junts per la República i independents. Fonts del partit han explicat a l’AquíBerguedà que probablement es presentaran “com un grup d’electors”.

El cap de llista serà Andreu Ros, que fa quatre anys era el número 5 de la llista de CiU. El segon nom de la llista serà el de l’independent Xavier Altadill, número 3 de la llista l’any 2015. La candidatura que fa quatre anys encapçalava l’exalcalde Pere Ferré va ser la més votada als comicis, però el pacte entre PSC i ERC els va treure la vara que ostentaven des del 2007.

Ajuntament de Vilada Andreu Ros eleccions 2019 Montse Badia Quim Espelt

Estic amb tu

Comentaris