El Consell Comarcal impulsa uns pressupostos participatius per al sector de l’educació

El Consell Comarcal del Berguedà impulsa els primers pressupostos participatius d’àmbit comarcal per als centres d’educació primària i secundària. S’adreçaran directament a les associacions de mares i pares (AMPA) i les famílies de l’alumnat de les escoles i els instituts. Aquest dimecres, 6 de març, el ple del Consell ha aprovat per unanimitat l’inici del procés participatiu i demà mateix, dia 7, les escoles rebran la informació sobre els pressupostos.

A partir de demà, tant AMPAs com famílies podran presentar propostes fins el 24 de març. Fins el 4 d’abril, el Consell Comarcal valorarà les propostes. Fins al 22 d’abril es faran les votacions a través d’una enquesta online. I del 22 d’abril al 26 es farà el recompte de vots i la publicació dels resultats definitius.

El recentment nomenat conseller de Participació Ciutadana, Jordi Selga, ha presentat el projecte a la resta de consellers del ple del Consell Comarcal en la sessió ordinària del mes de març. Selga ha recalcat que es tracta d’una “prova pilot” que neix amb la voluntat de convertir-se en “un pla de participació fins al 2025”. El conseller no ha avançat quants diners destinarà als pressupostos, però ha confirmat que s’hi destinarà una partida sí o sí: “Si la convocatòria quedés deserta, els tècnics de la casa s’encarregaran de tirar endavant projectes que reverteixin en el sector de l’educació”.

L’oposició ha votat a favor de l’actuació, però hi ha afegit apunts. Des d’Esquerra (ERC), el portaveu, Eduard Coronado, ha demanat que, per a futures edicions, es doni més temps per presentar propostes. Per la seva banda, la CUP ha celebrat la posada en marxa d’un procés participatiu però ha plantejat que se n’obrin més per a temes com el desdoblament de la C-16, les Vies Blaves que resseguiran el riu Llobregat o el paper del Berguedà en la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus.