L’ANC de Berga es desmarca del procés de Primàries a Berga

L’Assemblea Nacional Catalana de Berga (ANC Berga) no participarà en el procés de les Primàries a Berga. L’entitat sobiranista segueix els passos de l’Assemblea nacional, que ja va decidir desvincular-se de Primàries Catalunya el 23 de febrer. “Primàries Catalunya ja camina sola i a Berga passa el mateix”, ha explicat a l’Aquí Berguedà el coordinador de l’ANC Berga, Lluís Escriche.

L’Assemblea berguedana es desmarca del procés de configuració de la llista, però hi donarà suport en cas que s’acabi presentant: “Farem el mateix que amb la resta de candidatures independentistes i els donarem suport”. Amb tot, Escriche no ha amagat que entre els promotors de la iniciativa de Primàries a Berga hi ha membres de la territorial de l’ANC a Berga: “Però no té res a veure. Són temes diferents. Cadascú és lliure de sumar en allò en què cregui, però l’ANC de Berga –com a entitat- no hi participarà”.

La decisió es va prendre en una reunió aquest dimarts, quatre dies després que una trentena de ciutadans de Berga decidissin iniciar el procés per presentar una candidatura de Primàries a la capital del Berguedà. La propera trobada d’aquest grup que dona suport al procés de Primàries serà aquest divendres, 15 de març, a les 10 de la nit, a l’Hotel Berga Park. La trobada ha de servir per escollir el consell electoral i la coordinació del grup.

Toc d’atenció als partits

La llista que surti de tot aquest procés vol “sacsejar el món polític” amb “un model fonamentat en les bases, els ciutadans i la màxima transversalitat per poder copsar els problemes reals de la ciutat”. A banda, esperen que el moviment “serveixi de toc d’atenció als partits que prioritzen els seus interessos egoistes en lloc dels del país” i que “ignoren el clam d’unitat i l’exigència d’implementar el mandat de l’1-O”.

Sobre Berga, el grup promotor del moviment creu que la ciutat “ha anat enrere en els darrers anys” i “necessita totes les mans per progressar”. Defensen “una Catalunya lliure i una Berga de benestar per a tothom, que torni a ser una ciutat de referència i que no obligui a ningú a marxar per manca d’oportunitats”.

La solució, diuen, és “que tots els ciutadans i ciutadanes insatisfets amb el funcionament de la política, els independentistes descontents amb els líders polítics i els berguedans preocupats amb la marxa de la ciutat es facin valer a través de Primàries a Berga”.

X