Olvan, Política

La CUP es presentarà per primer cop a les eleccions municipals a Olvan i Cal Rosal

La CUP es presentarà per primer cop a les eleccions municipals a Olvan i Cal Rosal

La CUP serà a les eleccions municipals a Olvan i Cal Rosal per primera vegada. Desenes de persones del municipi fa setmanes que hi treballen i aquest dilluns ho han fet públic: es presentaran als comicis amb “una proposta totalment renovadora i rupturista amb les maneres de fer política més habituals en els partits convencionals”.

Un dels pilars de la seva candidatura és el tracte d’igual a igual entre els nuclis d’Olvan i Cal Rosal. En aquesta línia, la CUP assegura que la llista “garantirà una paritat total (50/50) entre persones d’un i altre nucli urbà. Fins i tot, els impulsors del moviment han acordat que el nom del partit contingui els dos nuclis del municipi: “Volem establir noves dinàmiques de col·laboració i consens entre totes les persones i classes populars del poble. Que sigui una candidatura totalment integradora i que compti amb gent de tots dos nuclis del municipi”, exposen en un comunicat.

El projecte, a més, és “nítidament independentista i d’esquerres”, ja que se centra en “la recerca de sobiranies i noves relacions més igualitàries i justes entre les persones”. En base a això, la CUP imagina “un impuls de la participació de les persones en la vida social i política” i, per això, preveu organitzar assemblees obertes durant tot el mandat que garanteixin “la transparència en la gestió de l’Ajuntament.

De moment el partit està treballant en l’elaboració de la llista, però no n’ha desvetllat ni el cap de llista ni l’ordre dels noms que el seguiran. De fet, l’assemblea del partit encara no ho ha decidit: tenen previst reunir-se aquest cap de setmana per acabar-ho de consensuar. A banda, en els propers dies, iniciaran un cicle de trobades obertes amb la població per recollir propostes i per exposar les motivacions i objectius de la candidatura.

L’alcalde plega, però el PDeCAT es mou

Martí Orriols, l’actual alcalde del poble, ja va anunciar fa setmanes a l’Aquí Berguedà que no repetiria com a cap de llista de cap candidatura el 26 d’abril. Orriols va assegurar que té la decisió “més que presa” i que, per tant, no optarà a revalidar la vara d’alcalde que va aconseguir l’any 2015. De moment, el PDeCAT no té candidat però treballa per tenir-lo. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el president comarcal del partit, Jordi Selga, que ha reconegut haver insistit perquè Orriols repeteixi com a cap de llista però ja treballa en altres opcions per mantenir la vara.

L’exalcaldessa també treballa en un projecte

L’actual cap de l’oposició a l’Ajuntament, Judit Carreras, encara no ha anunciat si encapçalarà l’alternativa al projecte de la CUP. El que sí que ha assegurat, en declaracions a l’Aquí Berguedà, és que “fa mesos que s’està treballant en un projecte amb ERC” i confia fer-lo públic aviat. Carreras va ser alcaldessa d’Olvan sota les sigles del PSC durant el mandat 2007-2011 i 2011-2015. En els últims comicis, però, es va presentar com a cap de llista de Moviment d’Esquerres-Acord Municipal, la marca blanca d’ERC al poble.

Ajuntament d'Olvan CUP Olvan i Cal Rosal ERC Jordi Selga Judit Carreras Martí Orriols Moviment d'Esquerres PDeCAT

Comentaris