El Consell Comarcal licita les obres per convertir el teatre de Viladomiu Nou en una sala polivalent

Nou pas per completar les obres previstes en el projecte per revaloritzar el patrimoni industrial del Berguedà. Les obres per convertir l’antic teatre-cinema de Viladomiu Nou en una sala polivalent ja han sortit a concurs. El ple del Consell Comarcal del Berguedà va aprovar-ne la licitació dimecres passat, de manera que l’actuació a l’edifici és qüestió de mesos.

Les obres estan incloses dins el projecte que, a principis del 2017, va rebre gairebé un milió d’euros de fons europeus FEDER. A banda del teatre de Viladomiu, el projecte també incloïa la integració de Cal Metre al nucli de Gironella, la rehabilitació de la Torre Nova de Cal Pons, les obres al Xalet del Catllaràs, la creació de la Ruta de l’Aigua del Llobregat i l’actuació en la ruta ‘Un Tomb per la Nou de Berguedà’. Aquesta última actuació també es tirarà endavant en breu, ja que el ple del Consell va aprovar-ne la licitació en la mateixa sessió de dimecres passat.

Pel que fa a Viladomiu Nou, les obres al teatre costen 711.474,74 euros. D’aquests, 293.997,83€ surten del FEDER, uns 147.000 euros els posa la Diputació de Barcelona i la resta, uns 270.500 euros surten de les arques municipals, és a dir, de l’Ajuntament de Gironella. El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, va posar en valor en el ple de dimecres “la feina de recerca de finançament feta pel Consell Comarcal”, que ha permès que la Diputació aporti diners al teatre de Viladomiu i que l’Ajuntament de la Nou no hagi de posar ni un cèntim en l’obra “Un tomb per La Nou”. “Hem lluitat molt perquè els ajuntaments hi hagin de posar el mínim possible”, va dir Lara.

Les obres al teatre de Viladomiu Nou

El projecte al teatre de Viladomiu servirà per fer tots els tancaments exteriors i per enllestir detalls de l’entramat interior. A més, es faran les instal·lacions d’electricitat, aigua i enllumenat necessàries per poder portar activitat a l’equipament. La idea és que les obres comencin a finals d’abril i que s’executin en uns 7 mesos. Per tant, l’edifici hauria d’estar enllestit a finals d’any.

Les obres a la Nou

El projecte de la Nou és menys costós. Calen uns 38.800 euros i l’Ajuntament no hi haurà de posar ni un cèntim. Els diners sortiran del FEDER (16.031,53 euros) i d’ajudes aconseguides darrerament de la Diputació de Barcelona i del Pla de foment de turisme de la Generalitat. Entre una ajuda i l’altra, s’assoliran els gairebé 39.000 euros que costarà l’actuació.

El projecte consistirà en l’habilitació de codis QR per tal que els visitants puguin connectar-se a una pàgina web mentre fan la ruta ‘Un tomb per la Nou’ i puguin conèixer més coses sobre el lloc que estan visitant. La ruta ‘Un tomb per la Nou’ es va impulsar l’any 2012 amb l’objectiu d’atraure turisme familiar al municipi a través dels paratges naturals de la zona.