Esquerra Berga és l’única alternativa de govern viable a la falta de projectes de futur i als hereus del deute

Després de 4 anys de falta de projectes, inoperància i retallades en aspectes importants, arriba una oportunitat pel canvi. El govern de la CUP no ha aixecat el cap del dia a dia, han faltat consensos i projectes de ciutat i Berga ha quedat encallada. Ara, Esquerra Berga és l’única alternativa de govern viable a aquesta falta de projectes i als hereus del deute.

Un futur govern d’Esquerra serà un govern que pensi en les persones, i les posi al centre de totes les polítiques, per solucionar els problemes del dia a dia i potenciar el bé comú. Ningú pot quedar desatès i l’Ajuntament ha d’estar al servei de les persones. Això comença per arreglar tots els carrers, places, jardins i parc (com el del Lledó), i segueix implementant polítiques socials i de cohesió de forma transversal, especialment per als col·lectius més vulnerables.

erc berga article patrocinat (1)

Un dels grans projectes d’Esquerra Berga és convertir la ciutat en Capital de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. És un projecte fonamental, que pot concloure amb la creació d’un Centre d’Interpretació, però a curt termini ha de repercutir a tots els àmbits de la ciutat, especialment en la cultura, dinamitzant i ampliant l’oferta amb una agenda cultural permanent i de qualitat. Aquí l’educació també tindrà un lloc privilegiat, potenciant el projecte d’Educació 360, que entén que tots els processos de la vida són un aprenentatge.

Un altre punt important per Esquerra serà la participació i la transparència. El partit desencallarà problemes endèmics de la ciutat, a través de processos participatius per als grans projectes estratègics de la ciutat. Així es podrien tirar endavant projectes importants per Berga, començant pel barri vell, on el partit proposa fer un pla estratègic per revitalitzar-lo pensant en el seu conjunt.

En darrer lloc, però no menys important, la sostenibilitat serà un altre eix fonamental i transversal per a Esquerra Berga, passant per aspectes importants com l’urbanisme o la mobilitat. L’entorn privilegiat en el qual ens trobem obliga a Berga a ser més actiu que ningú en aquest aspecte. Els republicans impulsaran moltes polítiques per incentivar la incorporació d’energies renovables en el funcionament de la ciutat i en el dia a dia de les persones, i es comprometen millorar el transport públic i, per tant, fer definitivament l’esperada estació d’autobusos.

En definitiva, la voluntat d’Esquerra fer de Berga la millor ciutat on viure per als seus habitants, i especialment per als més joves i per aquells que encara han de venir. Això demana fer de Berga una ciutat amable per néixer, una ciutat activa per créixer i una ciutat amb cultura i oci per gaudir. I, el més important, que aquesta ciutat es faci amb el conjunt de les berguedanes i berguedans, sense fer cap diferencia.

Esquerra és el vot útil, és l’única alternativa als hereus del deute, ja que ha demostrat la seva capacitat de gestió responsable, i és l’única alternativa a la falta de projectes, la inoperància i les retallades.