Malgrat la pluja, Berga va donar el tret de sortida a la festa dels Elois sense grans entrebancs

El dissabte es va llevar gris i plujós. Això va comportar que l’inici de la festa dels Elois de Berga s’endarrerís. Tot i així, la tradicional passada que inaugura els actes que conformen la programació de l’últim cap de setmana de juliol a la ciutat, va poder-se celebrar gairebé sense entrebancs.

El Tabaler i la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga van sortir en comitiva des de davant de la residència de Sant Bernabé i van seguir el recorregut establert fins a la Plaça Sant Pere. Un cop allà, per evitar que la meteorologia afectés la passada, en comptes de seguir el recorregut en direcció al Barri Vell, es va redirigir cap a la Plaça del Doctor Saló, el Carrer Balmes, el Vall, el Passeig de la Indústria, la Plaça de Viladomat, la Ronda Moreta i el Carrer del Roser.

Un altre dels actes que va patir alteracions degut al mal temps, va ser la mostra d’oficis, que es va traslladar a la Plaça de Sant Pere amb la intenció de poder actuar davant la pluja si en algun moment feia falta. La resta d’actes del dissabte, van mantenir-se tal com estava previst, així com els previstos pel diumenge.

La festa dels Elois de Berga, dedicada a la benedicció popular de cavalls, mules i ases, és, per importància històrica i per participació popular, una de les cites festives del calendari anual de la capital del Berguedà. Al llarg del temps, la celebració ha experimentat grans canvis, tenint en compte que va sorgir com a celebració gremial a finals del segle XIV.

X