Els Mossos d’Esquadra retornen el Crist robat a la capella de la Pietat de Berga

Aquest matí el cos policial ha retornat la peça robada a l’encarregat de la capella de la Pietat del Barri Vell de Berga. Aquest, ha recol·locat la peça al lloc d’on l’havíen tret el 24 de juny d’enguany, quatre joves que van robar-la.

El matí després de l’últim dia de celebració de La Patum, quatre persones joves, de la província de Tarragona, van entrar a la capella i van sostreure una talla religiosa del segle XIX -aproximadament d’entre el 1840 i el 1860- d’alt valor econòmic, històric i patrimonial. Després d’assebentar-se’n, el dia 25 de juny al matí, l’encarregat de la capella de la Pietat amb la col·laboració d’alguns veïns, van denunciar la desaparició del Crist als Mossos d’Esquadra.

A partir de llavors, el cos policial va posar en marxa diferents línies d’investigació amb l’objectiu d’arribar a identificar a les persones implicades però també de recuperar la peça robada. El fet que les imatges quedéssin enregistrades a les càmeres de seguretat instal·lades a la capella, va ajudar a poder-ne fer difusió per demanar la col·laboració ciutadana per identificar els autors del robatori. Després de sis dies des que es va publicar el vídeo en qüestió, tres persones es van presentar a les dependències policials de Vilafranca del Penedès, es van autoinclupar pel furt i van entregar, sense cap dany, la talla sostreta.

Les tres persones que es van declarar responsables del robatori van ser detingudes per la policia i actualment estan a disposició judicial per quan aquest ho requereixi. La investigació continua oberta i actualment es treballa per identificar la quarta persona que va participar al robatori, i per saber si hi havia més persones a l’indret en el moment de la sostrecció.

Els Mossos d’Esquadra consideren que els responsables del robatori no son persones que es dediquin a aquests fets delictius habitualment, i consideren que és important que es vetlli per la seguretat dels llocs on hi ha objectes de valor d’aquestes característiques. En aquest sentit, el responsable de la capella ha assegurat que es millorarà la seguretat de la peça en qüestió.

X