La font del bou canviarà de lloc

L’Ajuntament de Berga descarta tornar a col·locar la font del bou al seu lloc originari. Un estudi de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya desaconsella totalment que es recol·loqui a la zona on fins l’estiu de l’any passat havia estat. Els geòlegs apunten que hi ha un alt risc de despreniments i, per tant, és perillós mantenir-hi la font i atraure-hi persones.

El juny del 2018 una esllavissada va malmetre el cap del bou de la font i l’Ajuntament el va enviar al taller per reparar-lo. El consistori ha aprofitat la reparació per encomanar un estudi a l’Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya sobre l’estabilitat de la zona.

Amb els resultats de l’anàlisi a la mà, l’Ajuntament té previst col·locar el bou en un altre lloc. El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat a l’Aquí Berguedà que el bou ja està reparat i que ara només queda escollir en quin punt s’instal·la i fer-hi arribar l’aigua. Una possibilitat és a la zona de descans, amb taules de pedra, que hi ha a pocs metres de l’antiga font, a l’altra banda del camí.

La drecera, tancada de llarga durada

Fa poques setmanes que l’Ajuntament ha reobert el camí de ronda de Queralt, que es va haver de tancar per una altra esllavissada. Ara ja s’hi pot tornar a passejar però hi ha diversos cartells que alerten de la possibilitat de nous despreniments.

El que segueix tancat és la drecera que connecta Fumanya i l’aparcament del santuari. Aleix Serra ha explicat que les actuacions que s’han de fer van “més enllà de treure les parts malmeses” i assegura que “cal sanejar les zones amb més perill i és possible que s’hagin de treure blocs sencers”.

Serra, a més, ha recalcat que no és el mateix cas que el camí de ronda, ja que el trànsit de persones per la drecera és molt més alt i, a més, “hi ha un perill evident de caure molts metres avall pels marges que rodegen el camí”. Va per llarg.

X