Rodar sèries, pel·lícules o anuncis a Berga costarà a partir d’ara entre 200 i 800 euros per dia

Rodar sèries, pel·lícules o anuncis a Berga costarà diners a partir d’ara. Són molts els municipis que ja tenen regulada aquesta pràctica i fan pagar una taxa a les empreses que fan algun tipus de rodatge dins el seu terme municipal. Però a Berga, fins ara, no hi havia aquesta regulació. L’Ajuntament està disposat a posar-hi fil a l’agulla i aprovarà -sense traves per part de l’oposició- una modificació de l’ordenança per regular-ho.

En concret, a partir d’ara, farà pagar 500 euros per dia a les empreses que rodin vídeos i pel·lícules amb caràcter comercial i que, per fer-ho, hagin d’ocupar terreny o espai públic. A partir del sisè dia de rodatge, la taxa serà de 200 euros. En cas que es tracti d’un rodatge d’un anunci publicitari, la taxa a pagar serà de 800 euros per dia i de 300 a partir del sisè dia. També es regularan les sessions fotogràfiques amb caràcter comercial: qui les vulgui fer haurà de pagar 180 euros cada dia.

El regidor d’Hisenda, Marià Miró, ha explicat en roda de premsa que l’Ajuntament ha fet un estudi entre els municipis que ja ho tenien regulat. De fet, Miró ha reconegut que “és una taxa habitual en la majoria de municipis” i Berga s’ha assabentat que no tenia cap tipus de regulació després de rebre una sol·licitud per part d’una empresa: “Volien fer un rodatge i ells mateixos ens van demanar quant havien de pagar”.