Falsa alarma a la central tèrmica de Cercs: el núvol de pols no era tòxic, sinó fruït de les obres en un edifici

Falsa alarma a la central tèrmica de Cercs. Un núvol de pols ha preocupat els veïns de la zona a primera hora d’aquest divendres al matí i, fins i tot, ha mobilitzat els serveis d’emergències. La teoria inicial que el núvol podia ser tòxic ha quedat descartada en pocs minuts.

Una empresa està treballant en el desmuntatge d’estructures metàl·liques a la zona des de fa un any i, avui, un bloc de ferro ha caigut a terra i ha provocat l’alarmant núvol de pols. L’encarregat de l’obra ha explicat a l’Aquí Berguedà que “no ha estat res extraordinari ni imprevisible” i ha assegurat que “la situació ha estat sota control en tot moment”.

El núvol de pols s’ha generat en el moment en què l’estructura ha picat amb força contra el terra i s’ha expandit per la zona com a conseqüència del vent que bufava. L’encarregat de l’obra també ha confirmat que fa mesos que no hi ha amiant a la zona, ja que “si n’hi hagués, no podríem tirar a terra les estructures com ho estem fent”.

L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, s’ha desplaçat a la central en pocs minuts, com també ho han fet -per sorpresa dels obrers- els serveis d’emergència i agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil. Els cossos d’emergència han estat alertats pel veïnat i han comprovat que havia estat un malentès. Alguns, com ara els Mossos, ni tan sols han arribat al lloc dels fets, ja que de camí els han avisat que era una falsa alarma.

caiguda-central-termica

L’edifici que ha provocat la pols. CEDIDA

X