Els pressupostos participatius d’Avià es consoliden: 16 propostes a votació i 63.000 euros per gastar

Menys propostes, però més realistes. Els pressupostos participatius d’Avià han recollit 41 propostes en la seva segona edició. Són la meitat de les recollides l’any passat, però l’Ajuntament n’ha destacat la qualitat. Després d’agrupar-ne algunes que eren similars, les 41 propostes inicials es van quedar en 33 i, finalment, els serveis tècnics n’han seleccionat 16, que són les que podran ser votades pel veïnat.

La majoria de propostes que no han passat el filtratge tècnic eren subvencions, més que inversions, o bé eren tècnicament inviables, ja sigui perquè superaven els 63.000 euros o bé perquè l’Ajuntament no tenia els terrenys on fer-les realitat. Ho ha explicat a l’Aquí Berguedà la regidora de Participació Ciutadana, Sara Subirana, que aquest dimecres al vespre va conduir una reunió informativa on es van presentar les 16 propostes definitives al veïnat. En aquesta trobada, es va convocar les persones o entitats que van fer les propostes per tal que, els que ho desitgessin, poguessin explicar-les als votants.

Entre les propostes hi ha, sobretot, millores de camins i adquisició d’equipaments i material per a entitats. Per exemple, els veïns proposen canviar la vorera del carrer Flor de Muntanya o posar cuneta americana al camí que enllaça el Barri de la Creu i la Font d’Avià. També destaquen les propostes d’entitats, com ara l’adquisició de material per a l’escola bressol o l’encàrrec d’una nova bèstia pel correfoc del poble.

Novembre de votacions

Les votacions comencen el 4 de novembre a través de l’aplicació WeDecide. En la primera edició, l’Ajuntament va posar facilitats perquè tothom votés, però tot i això hi van haver molts veïns que no se’n van sortir. Per resoldre-ho, aquest cop l’Ajuntament també donarà tres dies per votar de forma presencial, un cop s’hagi acabat el termini per fer-ho a través de WeDecide. Les votacions presencials seran els dies 21, 22 i 23 de novembre.

X