El berguedà Tomàs Sayes, citat a declarar per participar en el tall de la Jonquera

Els jutges tornen a cridar Tomàs Sayes. L’activista de la Pobla de Lillet, membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea (ANC), ha estat citat a declarar a Perpinyà aquest dilluns al matí per haver participat en el tall que Tsunami Democràtic va fer a la Jonquera la setmana passada. Sayes va ser retingut i identificat durant el tall.

Diumenge l’ANC de Berga va llançar una crida a acompanyar el secretari nacional berguedà a les portes dels jutjats. Convocaven a tota la població que ho volgués a fer-li costat, aquest dilluns, a les 2 del migdia, a Perpinyà. Desenes de persones han respost a la crida i li han donat suport, minuts abans que entrés a declarar.

No és la primera vegada que Sayes es veu immers en un procés judicial. El febrer d’aquest mateix 2019 els Mossos d’Esquadra van detenir-lo a Vilanova després que l’activista hagués plantat dues vegades al jutge. L’havien citat a declarar el novembre i el desembre com a investigat per un delicte de manifestació il·legal en el marc d’una protesta contra el jutge Llarena.

Aleshores l’investigaven per una caminada reivindicativa entre Alp i Das, a la Cerdanya. Va ser el 30 de març del 2018 i Sayes es va erigir com el portaveu de l’organització, la qual cosa va provocar que l’identifiquessin. Les dues plantades al jutge van propiciar l’ordre de detenció per portar l’investigat a declarar.