La Pobla de Lillet recupera el Xalet del Catllaràs, un dels tresors que hi va deixar Antoni Gaudí

El patrimoni reviu… i a cost 0! La Pobla de Lillet començarà el 2020 amb el Xalet del Catllaràs recuperat. Les obres de millora de la coberta i la façana acabaran aquest gener i permetran retornar l’edifici al seu aspecte original. És la segona fase d’una recuperació que es va iniciar el 2015 amb l’actuació a l’escala.

Aquesta segona fase de les obres ha sortit de franc al Berguedà. L’Ajuntament de la Pobla i el Consell Comarcal han aconseguit ajuts europeus, catalans i provincials per tirar endavant la recuperació d’un dels tresors que Antoni Gaudí va deixar a la zona. En concret, les obres al Xalet han costat 478.403,47 euros: d’aquests, 197.712,42€ surten dels fons europeus FEDER, 81.847,35€ venen d’un Pla de Foment de Turisme de la Generalitat, i 98.843,69 han estat aportats per la Diputació de Barcelona.

La finalitat de les obres és fer visible l’edifici d’Antoni Gaudí i complementar-lo i integrar-lo amb l’atractiu natural de la Serra del Catllaràs. L’Ajuntament de la Pobla està enllestint el pla d’usos de l’edifici, que ha de permetre convertir-lo en un monument visitable que potenciï la zona del Catllaràs.