El CDR de Berga intenta agreujar el col·lapse matinal a la C-16 amb una barricada a ple embús

Intent frustrat de tall a la C-16 en sentit nord a Berga. Una quarantena de persones, convocades pel CDR de Berga, han baixat fins la carretera a l’alçada del càmping Berga Resort, quan passaven pocs minuts de les 10 del matí. Han encès una barricada al mig de la carretera, que ja estava col·lapsada com a conseqüència de l’operació sortida del pont de la Puríssima.

Segons han explicat testimonis, els manifestants han marxat de la carretera en pocs minuts en veure que la concentració era poc concorreguda i que aguantar el tall era inviable, tenint en compte la quantitat de cotxes que ja hi havia a la carretera.

La C-16 va quedar col·lapsada ahir al vespre, en la primera fornada de cotxes que pujaven cap al Pirineu. Aquest divendres, tal com estava previst, la carretera ha tornat a quedar embussada. A quarts d’11 del matí, la cua ja arribava a l’alçada de Gironella.

El col·lapse també afecta els pobles de la C-16

Durant tot el matí, i tal com és costum en operacions sortida,  el col·lapse també ha afectat als nuclis urbans i a les carreteres secundàries. El motiu? Les noves tecnologies hi desvien el trànsit. Ho explica Ricard Codina en aquest article a l’Aquí Berguedà.