Junts per Berga posa preu al seu ‘sí’ al pressupost de l’Ajuntament del 2020

Més inversions en sostenibilitat, ocupació i endreça de la ciutat. En concret 7, que s’enfilen a uns 500.000 euros de cost. És el preu que Junts per Berga posa al seu ‘sí’ als pressupostos de l’Ajuntament de Berga per al 2020. El govern de la CUP va traslladar la seva proposta a l’oposició fa un parell de setmanes i la sotmetrà a votació al ple extraordinari de dilluns vinent, 16 de desembre. Junts per Berga la veu “molt més realista que l’anterior, però poc ambiciosa”. Per això hi proposa set esmenes.

En l’àmbit de la sostenibilitat, Junts per Berga planteja gastar 200.000 euros en la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments públics. El regidor Ferran Aymerich ha explicat en roda de premsa que la despesa de la instal·lació es pot autofinançar partint de l’estalvi energètic que en derivarà.

En clau d’ocupació, JxB creu que cal invertir uns 100.000 euros en l’adequació d’algun local de la ciutat com a espai de coworking i emprenedoria. “L’objectiu és crear un lloc on els joves que poden treballar des de casa tinguin un espai on fer-ho. Això ajudarà a presentar Berga com una ciutat per viure-hi i encarada a famílies de l’àrea metropolitana de Barcelona”, ha explicat Aymerich. També en clau ocupacional, Junts per Berga vol que es dobli la partida destinada en turisme, de 25.000 a 50.000 euros, “amb l’objectiu d’atraure gent a la ciutat i generar riquesa”.

Un altre dels grans àmbits d’actuació que proposa Junts per Berga és l’endreça de la ciutat. En aquest sentit, el grup municipal creu que cal incidir en les tasques de neteja de pintades i la poda d’arbrat i, per això, suggereix que s’hi destinin 20.000 euros i 80.000 euros, respectivament.

Finalment, el grup municipal reclama que es destinin 20.000 euros més a activitats culturals per a públic familiar, de manera que els 80.000 euros que planteja la CUP passin a ser 100.000. I l’última acció que planteja el grup és invertir 40.000 euros en posar en marxa una aplicació per a mòbils que permeti qüestions com informar de desperfectes a la via pública, rebre notificacions o agenda d’actes, realització d’enquestes o difusió d’altres informacions.

La CUP necessita el suport de l’oposició

El pressupost del 2020 només tirarà si algun dels grups de l’oposició hi vota a favor o hi ha abstencions. La CUP governa amb 8 regidors dels 17 que hi ha al plenari i, per tant, no en té prou per sumar majoria sense cap suport. Junts per Berga és el principal grup de l’oposició, amb 6 regidors, i un hipotètic ‘sí’ als pressupostos conformaria una àmplia majoria de 14 regidors de 17. De moment, però, la CUP no s’ha pronunciat respecte la contraproposta de Junts.

Aquest dimecres representants dels diferents grups polítics de l’Ajuntament es reuniran per debatre sobre el pressupost 2020. D’allà n’hauria de sortir un acord que permeti tirar endavant el pressupost el proper dilluns.

X