Berga, Cultura

Les actrius guanyen pes als Pastorets de Berga

Les actrius guanyen pes als Pastorets de Berga
Sònia Ferrer, que s'estrena com a Satan, en un assaig. CEDIDA

Les actrius tindran més pes que mai als Pastorets de Berga. La nova direcció, formada per Marc Marginet, Francesc Marginet i Marc Corominas, ha donat pas a cares noves dins l’elenc i, principalment, ha apostat per papers femenins.

Una dona Satan per primera vegada

Sònia Ferrer interpretarà el paper de Satan. Serà la primera vegada a la història dels Pastorets de Berga que una dona interpreta aquest paper.

Els Pastorets de Pitarra es van estrenar a Barcelona el 23 de desembre de 1891. Pitarra va pensar el personatge del Satan a mida de l’Enric Borràs, gran actor, que en va fer una autèntica creació, segons les crítiques de l’època.

El Nadal de 1900 es van començar a representar a Berga i, després de 119 anys, per primera vegada una dona donarà vida al rei de l’infern berguedà.

El Nadal de 2014, Sònia Ferrer ja va interpretar el paper de Sant Miquel, després de més de 50 anys de l’única actriu que s’havia ficat a la pell de l’àngel protagonista. Ara Ferrer passa del cel a l’infern i es posa al capdavant de les tropes de les tenebres. Compartirà personatge amb Guillem Royo, que es va estrenar fa 2 temporades.

A banda del Satan, també hi haurà nous papers femenins als Pastorets de Berga. Abias, el pastor savi que remena el brou, deixa de ser un actor i l’interpretaran actrius. També es desdoblen els papers de Leví, Sadoc i Aquim, pastors amb papers secundaris. Enguany, aquests 3 personatges seran 6 a cada representació: 3 actors i 3 actrius, donant així noves oportunitats a les joves dones.

Decorats nous

Una altra de les novetats d’enguany serà l’estrena de dos nous decorats. L’interior de la casa del Garrofa -on li diuen que l’han fet alcalde- i la fusteria de Josep són decorats nous realitzats per Helena Salvador. També s’ha aprofitat per refer-ne alguns altres de malmesos.

Aquesta actuació és forçada per la inundació que va patir el Teatre Municipal de Berga el gener de 2019 i que va obligar a suspendre l’última funció dels Pastorets de la temporada passada.

Les dates de les funcions

Els assajos dels Pastorets de Serafí Pitarra arriben a la seva fase final i ja gairebé tot està a punt per les 5 representacions d’aquesta temporada. Seran el 25 de desembre, a les 21.30h, i el 26, 29 de desembre, 1 i 12 de gener, a les 17.30h.

Totes les representacions es podran veure al Teatre Municipal de Berga i les entrades ja són a la venda a www.elspastoretsdeberga.cat.

La Farsa Pastorets Pastorets de Berga

Comentaris