L’ACEB i la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya central s’alien per oferir formacions al Berguedà

Sumar per créixer. L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya central (PMCC) han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per tal que la patronal desplegui part dels seus serveis al Berguedà. L’acord permetrà que les oficines de l’ACEB acullin formacions per a professionals del sector de la metal·lúrgia i un intercanvi d’informació constant entre totes dues associacions.

El conveni signat aquesta tarda dicta que un membre de la junta de l’ACEB passarà a formar part de la junta de la patronal metal·lúrgica, i viceversa. Amb aquesta acció, totes dues organitzacions volen que la patronal tingui encara més present la realitat del Berguedà i que l’ACEB pugui conèixer de prop el sector de la metal·lúrgia.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha senyalat “l’especial simbolisme” i importància d’aquest acord per l’associació i per les empreses de la comarca del Berguedà: “Des del principi, la nostra filosofia ha estat la de perseguir d’una manera obstinada la millora de la competitivitat territorial. Això significa aportar un valor afegit a les empreses i dotar-les de més recursos perquè ofereixin més possibilitat a la comarca”.

Serarols ha reivindicat que l’acord és “un pas més perquè la Catalunya central jugui a Primera Divisió”. El president de la patronal d’empresaris ha recalcat que el Berguedà i, per extensió, la demarcació ha de deixar de ser “la Catalunya de pas”. I això passa, segons Serarols, per millorar la competitivitat de les empreses de la zona amb convenis com el que s’ha signat avui.

El conveni també preveu la col·laboració en el desenvolupament d’accions de formació contínua destinades a persones treballadores. D’aquesta manera, l’ACEB es convertirà en un centre formatiu reconegut per la PMCC on s’impartiran cursos adreçats al sector industrial i del metall.

La PMCC és l’organització empresarial del metall de referència a la Catalunya Central. Va néixer el 1977 a Manresa com a Patronal Metal·lúrgica del Bages, denominació que va canviar el 2017 per ampliar la seva àrea d’actuació. Actualment aplega 91 empreses amb més de 4.500 treballadors i una facturació conjunta de més de 1.000 M€ i participa activament en tots aquells organismes locals i nacionals on calgui defensar-ne els interessos.