El PSC vol forçar el compromís del Govern: 15 dies per crear l’empresa gestora de l’hospital i 3 mesos per signar el traspàs

Segueix la incertesa per l’hospital de Berga i continuen les pressions al Parlament. El grup del PSC-Units presentarà una proposta de resolució a la Comissió de Salut per forçar un compromís vinculant del Departament de Salut sobre l’hospital de Berga. La proposta planteja tres punts: que en 15 dies es creï l’empresa pública que gestionarà l’hospital, que en 3 mesos se signi el traspàs de l’hospital i que es desestimi l’elaboració del pla de viabilitat que endarrereix els tràmits en aquests moments.

La comissió de Salut que tractarà el tema de l’hospital de Berga encara no té data. De fet, aquest dijous al matí se n’ha celebrat una que ha debatut alguns temes que els grups parlamentaris van entrar l’any 2018. Des del PSC, el regidor de Berga, Abel Garcia, ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’objectiu és “fer pressió i que notin que hi som i que estem a sobre del projecte”.

Garcia també ha assegurat que la resposta sobre l’hospital de la consellera de Salut, Alba Vergés, “ens va deixar enormement preocupats”. Els socialistes entenen que Vergés no va respondre a cap de les preguntes que se li van formular i temen que el traspàs del centre es pugui eternitzar. “A qui fa més mal l’endarreriment és a l’Ajuntament de Berga, que ha de fer front a unes despeses que no estaven previstes al pressupost, ja que en aquestes dates la gestió ja hauria de fer-se des de Salut”, ha recalcat Garcia.

X