La consellera de Salut confia fer realitat el traspàs de l’hospital de Berga “en les properes setmanes”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dimecres al ple del Parlament que confia enllestir el traspàs de l’hospital de Berga a la Generalitat “en les properes setmanes”. La diputada del PSC Marta Moreta ha preguntat per l’estat de la qüestió i n’ha obtingut respostes parcialment positives pels interessos del Berguedà.

Vergés ha recalcat que “cal tenir tots els informes i passar tots els tràmits adequats” per tal que “no hi hagi cap problema en origen”. El traspàs s’havia d’aprovar el desembre passat, però un pla de viabilitat que la Generalitat va demanar l’ha endarrerit de nou.

Els que no es van endarrerir van ser els traspassos dels hospitals de Reus i Mora d’Ebre, que ja són gestionats per una empresa pública del Govern de la Generalitat. Vergés n’ha fet gala: “Farem a Berga el mateix que ja hem fet a Reus i Mora d’Ebre”. I ha matisat que “no ens n’estem despenjant”.

El PSC lamenta que “altres hospitals han passat per davant”

Des del territori, el regidor del PSC a Berga, Abel Garcia, ho veu contradictori: “Ha quedat palès que altres hospitals del país han passat per davant del de Berga”. El traspàs dels hospitals de Mora d’Ebre i Reus es va anunciar a finals del 2018, mentre que el de Berga cueja des de mitjans del 2017, quan l’aleshores conseller, Toni Comín, va pujar al centre berguedà per anunciar l’acord, al costat de l’alcaldessa, Montse Venturós.

X