El PSC assegura que “la consellera es contradiu” amb l’hospital i lamenta que “Berga és a la cua de prioritats”

Preocupació i decepció al PSC arran de la resposta que aquest matí la consellera Vergés ha donat a la diputada socialista Marta Moreta sobre el traspàs de l’hospital de Berga. El regidor berguedà del PSC, Abel Garcia, ha estat a la sessió del Parlament i ha lamentat a l’Aquí Berguedà que “la consellera no ha respost a res”. Garcia, que també és patró de l’hospital, alerta que “en aquests moments no hi ha res clar” i això “és molt perillós per al futur de l’hospital”.

En aquest sentit, el regidor socialista ha recordat que l’actual pressupost de l’Ajuntament es va aprovar confiant que el 23 de desembre el Parlament aprovaria el traspàs i que el canvi de gestió s’efectuaria les primeres setmanes de 2020. A última hora, però, el traspàs es va endarrerir perquè el Govern va demanar un pla de viabilitat.

A més, Abel Garcia també retreu al departament de Salut que altres hospitals com el de Reus o el de Mora d’Ebre, “amb una tramitació molt més endarrerida que el de Berga”, ja s’han aprovat al Parlament i estan sent gestionats pel Govern. En aquest aspecte, Garcia entén que “la consellera es contradiu”: “Justifica que l’endarreriment del traspàs a Berga és pel 155, però hi ha altres expedients que han aparegut més tard i s’han resolt”. Per tot plegat, el regidor socialista constata que “Berga és a la cua de prioritats del Govern”.

Aquest matí, la consellera Vergés ha dit al Parlament que confia aprovar la creació de l’empresa pública que gestionarà l’hospital de Berga “en les properes setmanes”. Després, però, el traspàs haurà de passar un període d’exposició pública abans de fer-se efectiu. “Quant més temps passa, més difícil es fa de gestionar tot des de Berga”, conclou Garcia.

X